Ливанският министър-председател Саад Харири неочаквано подаде оставка днес, година след

...
Ливанският министър-председател Саад Харири неочаквано подаде оставка днес, година след
Коментари Харесай

Премиерът на Ливан подаде оставка, бои се за живота си

Ливанският министър-председател Саад Харири ненадейно подаде оставка през днешния ден, година откакто беше назначен на поста, предадоха организациите. Харири разгласи оставката си по време на тирада в Саудитска Арабия, където е на посещаване.
Той упрекна шиитското придвижване Хизбула и неговия съдружник Иран, че се пробват да се постановат в Ливан. " Иран упражнява въздействие върху ориста на страните в региона. Хизбула е маша на Иран освен в Ливан, само че и в другите арабски страни ", съобщи Саад Харири.
Той добави, че ситуацията в Ливан припомня онази от времето, когато е бил погубен татко му Рафик Харири и че се бои, че той също може да бъде погубен. Рафик Харири беше ливански министър председател от 1992 до 1998 година и от 2000 до 2004 година и почина при атентат през 2005 година в Бейрут. Четирима членове на Хизбула са упрекнати за убийството.
Представители на авторитетното въоръжено придвижване Хизбула има и в настоящето държавно управление. Тридесетчленният кабинет на Саад Харири значително съумя да защищити страната от последствията от гражданската война в прилежаща Сирия. Очаква се оставката да ускори напрежението в Ливан, добавя агенцията
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР