Ливанските специални служби са установили самоличността на нападателите, които се

...
Ливанските специални служби са установили самоличността на нападателите, които се
Коментари Харесай

Двама агенти на Израел зад бомбеното нападение в Ливан срещу човек на Хамас

Ливанските специфични служби са открили самоличността на нападателите , които се пробваха да убият почитан член на радикалната палестинска формация " Хамас " в ливанския пристанищен град Сидон по-рано този месец, оповестяват локалните медии.

Уточнява се, че двама от четирима нападатели са били израелски сътрудници , мъж с двойно шведско-иракско поданство и жена , която е гражданка на Грузия . Четиримата се твърди, че са отлетели от Ливан до разнообразни дестинации.

 Атентат рани представител на
Атентат рани представител на " Хамас " в ливанския град Сидон

Раненият е Мохамед Хамдан, прочут още като Абу Хамза

Отбелязва се още, че двама ливански жители, които са били част от интервенцията, са избягали в Турция ; един от тях, Ахмед Бетия, е бил задържан от управляващите и екстрадиран в Ливан по искане на премиера Саад Харири, до момента в който другият е съумял да избяга от Турция в Румъния .

На 14 януари тайният сътрудник на " Хамас " Мохамед Хамдан беше ранен, откакто избухна бомба в колата му до дома му в Сидон.

След бомбеното нахлуване водачът на ливанската радикална формация " Хизбула " Хасан Насрала упрекна Израел в осъществяването на офанзивата, като я назова акт на експанзия.

Допълва се, че Хамдан е бил преследван от израелското разузнаване през последните седем месеца . Един от ливанците е наел постройка, от която е проследявал Хамдан.

Цитирани са чиновници от специфичните служби, които са декларирали, че обвинените са поставили бомбата в колата на Хамдан и са я взривили от разстояние , смятайки, че към този момент е бил в колата. Те също по този начин настояват, че грузинката евентуално работи за Мосад .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР