Лица, свързани с американската армия са провеждали онлайн пропаганда по

...
Лица, свързани с американската армия са провеждали онлайн пропаганда по
Коментари Харесай

Facebook осуетили фейк кампания на американските военни в социалната мрежа

Лица, свързани с американската войска са провеждали онлайн агитация по страниците на Фейсбук и Instagram в акция, която е значително неефективна, твърди нов отчет на Meta. Операцията се смята за първата записана про-американска пропагандна интервенция, осуетена от огромна софтуерна компания, цитира анализатори Крис Валанс от Би Би Си.

Въпросната акция е била ориентирана против страни, като Иран, Русия и Китай и е била в поддръжка на Съединени американски щати и нейните съдружници. Общо 39 обособени акаунта, 16 страници и две групи са били отстранени от уеб страницата на Фейсбук и 26 профила в Instagram поради нарушение на общностните политики на уеб страниците и демонстрация на това, което те дефинират, като „ координирано неавтентично държание “. Източник на тази акция е бил Съединени американски щати, допълват Meta.

Самата акция употребила сходни тактики на тези, ориентирани против западните страни с подправени самоличности, изкуствено генерирани изображения и акции, разпростиращи се на голям брой платформи. Тя била ориентирана с изключение на против Русия, Иран и Китай, също към Афганистан, Алжир, Ирак, Иран, Казахстан, Киргистан, Сомалия, Сирия, РТаджикистан, Узбекистан, и Йемен.

Освен Instagram и Фейсбук, акцията се е разпростирала към уеб сайтове, като Twitter, YouTube, Telegram, „ ВКонтакте “ и „ Однокласники “. Тактиките на нейните уредници са били разнообразни, като да вземем за пример във връзка с Иран се е подлагало на критика иранското държавно управление и политиката му, оповестени били голям брой материали във връзка с правата на дамите.

„ Към този миг нямаме спомагателни мнения по отношение на отчета или вероятните дейности, които ще се вземат от министерството вследствие на излизането му “, споделят от военното министерство в диалог с английската медия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР