Литература музика и кино в събират като покана в предстоящата

...
Литература музика и кино в събират като покана в предстоящата
Коментари Харесай

 „Нощ на четенето” с Георги Господинов и Теодора Димова

Литература музика и кино в събират като покана в идната „ Нощ на четенето ” този петък във в България. Поканата е още по-изкушаваща поради наличието на „ почетните ” читатели Георги Господинов и Теодора Димова.

Какво ни чака в тази специфична вечер, отдадена на книгите?

От приказки до фантастични истории, от дистопична научна фантастика до полицейски следствия, та чак до модерни есета и разкази, които разкриват нашите вътрешни страхове от рецесиите, които претърпяваме, тематиката за страха участва в литературата

Поканата на  е с начален час 18:00 ч., този петък – 20 януари. Входът е свободен, а събитието е планувано за всички възрасти. Шестото издание на " Нощ на четенето " е отдадено на страха в литературата, и книги свързани с тематиката ще бъдат четени на глас във всички зали на Института.



ще показа фрагменти от " Физика на тъгата ", " Невидимите рецесии " и " Спасеният език " на Елиас Канети, а - от " Поразените ". В рамките на събитието ще бъдат четени още творби от Виктор Юго, Мишел Бюси, Фред Варгас, Пол Верлен, Ги дьо Мопасан, Шарл Бодлер, Венюс Кури-Гата, Доминик Елвиран, Цветан Тодоров, Амели Нотомб, Камелия Кучер.

За да е цялостно удоволствието от вечерта във Френския институт ще звучи музика. Мецосопраното Вера Николова ще изнесе рецитал дружно с пианистката Маргарита Илиева. В програмата са включени произведения на Антонио Вивалди, Кристоф Глук, Джузепе Верди и Анри Дюпарк.

От 22:00 ч. ще бъде прожектиран филмът „ Диаболичните “ (1954) на режисьора.

В функциите: Симон Синьоре, Пол Мьорис, Вера Слузо и Шарл Ванел

В институция за превъзпитание на млади момчета, Кристин и Никол – надлежно брачна половинка и държанка на шефа Мишел Деласал, се свързват за да убият индивида, към който изпитват към този момент нетърпима ненавист. Но няколко дни след злодеянието, тялото на Мишел изчезва. Адаптация, илюстрираща черната природа на киното на Клузо.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР