Литераторите на ОДК, Варна грабнаха Специална награда на журито от

...
Литераторите на ОДК, Варна грабнаха Специална награда на журито от
Коментари Харесай

Таланти от Варна спечелиха награда на журито от Международен конкурс за поезия и театър

Литераторите на ОДК, Варна сграбчиха Специална премия на журито от Международния конкурс за лирика и спектакъл Castello di Duino в Триест, Италия. Това е огромно самопризнание за младите гении, които напълно скоро ще получат своя плакет
Възпитаниците на книжовен клуб „ Касталия “ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, са удостоени със Специална премия на журито в XX издание на Международния конкурс за лирика и спектакъл Castello di Duino в Триест, Италия. Това стана ясно от публично писмо, което школата получи от уредниците на състезанието.
„ Щастлив съм да Ви оповестя, че Вашият учебен план завоюва Втората специфична премия на журито “, написа Отавио Грубер, президент на състезанието.
„ Плакетът ще Ви бъде връчен по време на церемонията по награждаването, която ще се състои на 16 март т.г. от 15 ч. в аудиторията на театъра Санта Мария Маджоре в Триест “, добавя господин Грубер.
Това не е първото призание, което възпитаниците на госпожа Магдалена Маркова получават в Триест. Литераторите на ОДК към този момент имат три наградата зад тила си от предходни издания на проявата.
Конкурсът „ Castello di Duino “ е под патронажа на Националната комисия на ЮНЕСКО и е един от най-престижните в света.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР