Листовки в защита на Пирин раздаваха протестиращи в Благоевград. Техните

...
Листовки в защита на Пирин раздаваха протестиращи в Благоевград. Техните
Коментари Харесай

Листовки в защита на Пирин раздаваха протестиращи в Благоевград

Листовки в отбрана на Пирин раздаваха протестиращи в Благоевград. Техните претенции са против държавното решение за смяна проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ". Мотото им бе " Нека научим повече за Пирин ".

" Не протестираме против втори въжен превоз. Протестираме против корупцията. Протестираме за правда в страната. Искаме държавното управление да съблюдава законите . Опитваме се да осведомяваме жителите на Благоевград в какво тъкмо се състои казусът към Пирин. Това визира всеки от нас, освен избрани хора да вземем за пример, които милеят за природата ", разясниха протестиращи пред БНР.

" Днес не протестираме единствено в Благоевград. Има още 12 града, които стачкуват още веднъж. Правителството, очевидно хората там имат подобен морал и могат да си затварят очите, когато десетки хиляди хора стачкуват всяка седмица в десетки градове в България и по целия свят ", допълват те.

 Николина Ангелкова: Рискове за застрояването на Пирин няма
Николина Ангелкова: Рискове за застрояването на Пирин няма

Ще се сътвори директна авиолиния София-Пекин

В Бургас също стачкуваха макар дъждовното време , десетки се събраха за девети следващ път на кротичък митинг в отбрана на Пирин. В знак на неодобрение те разпънаха зелено знаме в отбрана на българската природа , което алегорично демонстрира България от птичи взор.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР