Лишеният от свобода руски опозиционен лидер Алексей Навални разкритикува технологичните

...
Лишеният от свобода руски опозиционен лидер Алексей Навални разкритикува технологичните
Коментари Харесай

Алексей Навални разкритикува Гугъл и Мета

Лишеният от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални разкритикува софтуерните компании " Google " и " Мета " поради решението им да спрат рекламите в Русия, което съгласно него вреди на опозицията и облагодетелства съветския президент Владимир Путин, предава Ройтерс.

Навални съобщи в документално послание към Копенхагенската среща на върха по въпросите на демокрацията, че технологиите се употребяват от страната за арестуване на дисиденти, само че също по този начин дават опция за постигане до истината.

" Интернет ни дава опция да заобикаляме цензурата ", сподели той в обръщението, копие от което беше оповестено в формалния му блог. 

" В същото време обаче " Google " и " Мета ", спирайки своите реклами в Русия, лишават опозицията от опцията да организира антивоенни акции, предоставяйки величествен подарък на Путин ", съобщи Навални.

Според опозиционера софтуерните колоси би трябвало да отговорят на доста въпроси. По думите му те би трябвало да решат дали са в действителност " неутрални платформи " и дали за потребителите в демократичните страни би трябвало да важат същите правила като за тези в репресивните страни.

" Как интернет би трябвало да се отнася към държавните разпореждания, имайки поради, че Норвегия и Уганда, наподобява, имат леко различаващи се показа за ролята на интернет и демокрацията? ", попита Навални.

" Ние обичаме технологиите. Обичаме обществените мрежи. Искаме да живеем в свободно осведомително общество. Затова дано да измислим по какъв начин да не разрешаваме на неприятните да употребяват осведомителното общество, с цел да вкарват своите страни и всички нас в тъмните епохи ", съобщи той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР