Липсва координация между възложителя и изпълнителите на Водния цикъл, заявиха

...
Липсва координация между възложителя и изпълнителите на Водния цикъл, заявиха
Коментари Харесай

Община Русе е недоволна от забавянето на проекта за водния цикъл

Липсва съгласуваност сред възложителя и изпълнителите на Водния цикъл, обявиха от Община Русе

Днес в зала „ Свети Георги “ се организира междинна конференция по план „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД – Русе “. Целта е да се запознае обществеността до каква степен е стигнало сдружението с осъществяването на Водния цикъл. На срещата участваха и заместник-кметовете инж. Магдалина Илиева и Димитър Недев.

„ ВиК манипулира публичното мнение, като трансферира отговорността за забавянето по плана с разрешителните за краткотрайна организация на придвижването. Реално казусът е в неналичието на съгласуваност сред възложителя и изпълнителите на Водния цикъл “, съобщи заместник-кметът Димитър Недев в обръщението си към управлението на ВиК и възложителя на плана за над 128 млн. лева Според Недев Община Русе в множеството случаи получава претенции за краткотрайна организация на придвижването ден-два преди затварянето на улиците, които ще се разкопават. Едва 10% от всички съгласувани ограничавания биват спазени в период от сдружението. Това в допълнение удължава завършването на плана и основава големи неудобства на русенци.

От ВиК сдружението не успяха  да се ангажират с крайни дати за осъществяването на заложените досега улици в Русе, които би трябвало да бъдат асфалтирани и пуснати в придвижване. Проектът, който би трябвало да построи канализация в кварталите „ Средна кула “ и „ Долапите “, се чака да завърши в период до 2 месеца.

„ Изискваме от ВиК да приключат с асфалтирането на улиците пред образователните заведения и с кръстовищата, защото образователната година стартира на следващия ден и това ще сътвори в допълнение напрежение на родителите “, сподели Магдалина Илиева. Тя изиска от управлението на сдружението да се извърши заложеното асфалтиране на улиците в града, преди да стартира идващият стадий, както и по-стриктен контрол над завършените обекти.

Повече от месец Община Русе привиква срещи сред изпълнителите на обособените строителни обекти от плана, с цел да се усъвършенства координацията посред им и да не се стига до по едно и също време затваряне на основни улици и обходните им направления, припомниха от администрацията. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР