Липсата на спорт, яденето на лоша храна и седене на

...
Липсата на спорт, яденето на лоша храна и седене на
Коментари Харесай

Ето какво да ядете, ако винаги се чувствате уморени

Липсата на спорт, яденето на неприятна храна и седене на бюрото в продължение на 8 часа дневно. Всички тези неща имат доста отрицателно въздействие върху здравето ни. Ето кои храни би трябвало да консумирате, в случай че желаете да сте в положително здраве и да спрете да се чувствате изморени.

1. За очите

Продължителното седене пред компютъра поврежда очите ви доста. За да сте здрави, би трябвало да ядете артикули, богати на Омега-3 мазнини, цинк и ватамини А, С и Е.

Зелени зеленчуци, яйца, цитрусови плодове, горски плодове, ядки и семена, риба

2. За имунната система

Офисът е идеално място за разпространяване на бактерии, тъй като доста хора остават в затвореното пространство през целия ден. Нищо чудно, че някой с елементарен грип елементарно може да болести всички останали. Предотвратяването на болесттите не е мъчно: следвайте нормалните защитни ограничения и яжте повече артикули, които подтикват имунната система:

Цитрусови плодове, червени чушки, броколи, чесън, джинджифил, киви, папая.

3. За забързване на метаболизма

Колкото по-бързо метаболизмът ви работи, толкоз повече калории изгаряте. Офис служащи, които седят през по-голямата част от деня, би трябвало да оказват помощ на метаболизма си да работи дейно. Следните артикули ще ви оказват помощ да забързате метаболизма си и да поддържате естественото телесно тегло:

Морски водорасли, кафе, чай, подправки (джинджифил, пикантен червен пипер, кардамон), фасул, птиче месо (пиле, пуйка).

4. За по-добро действие на мозъка

Правилното хранене има позитивно въздействие освен върху тялото ви, само че и върху мозъчната функционалност. Мозъкът е най-важният орган в тялото ни, по тази причина би трябвало да се грижим за него.

Риба, боровинки, ядки и семена, храни, богати на фибри, сок от нар, черен шоколад.

5. За червата

Според проучванията, прекарването на доста време в заседната работа, съвсем удвоява риска от рак на червата. Можете да опитате да намалите този риск, като упражнявате постоянно и като включите следните храни в менюто си:

Броколи, спанак, цитрусови плодове, горски плодове, храни, богати на фибри. Също по този начин би трябвало да намалите потреблението на червени и обработени меса. Те усилват риска от рак.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР