Липсата на достатъчно количества на широко и шумно рекламирани промоционални

...
Липсата на достатъчно количества на широко и шумно рекламирани промоционални
Коментари Харесай

КЗП с много важно предупреждение в навечерието на Великден! Прочетете това, за да не ви излъжат!

Липсата на задоволително количества на необятно и шумно рекламирани промоционални артикули, маркирането на касата на понижени артикули на постоянните им цени и подправените понижения са измежду най-често срещаните нарушавания на търговците по време на Великденските празници и надлежно – най-големите опасности за потребителите при извършването на покупки в такива интервали. Това съобщи Константин Арабаджиев, член на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

" Потребителите би трябвало да внимават и когато се насочват към артикули от „ лимитирани серии”, защото тогава мъчно могат да създадат параленост сред цената и качествата на тези артикули, с цел да преценяват до каква степен те са преференциални. Това могат да бъдат пакет от няколко артикули – да вземем за пример, козунак с две яйца и три лепенки. Тогава Вие не можете да установите дали характерностите, които има всяка от стоките, си заслужават, с цел да платите цената”, добави Арабаджиев.

" Всеки търговец е задължен да слага етикет и да афишира цената, в това число за единица мярка, на предлаганите от него артикули ", разяснява Константин Арабаджиев. „ Има опасности и при запазването на ваканции и хотели в последния миг. Съветваме потребителите при резервации през туроператор, и непосредствено в мястото за настаняване да се осведомят за крайната цена, която ще заплатят”, обърна внимание Арабаджиев. " Нека всеки деликатно да чете и проучва офертите, преди да я закупуват ", посъветва Константин Арабаджиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР