Лионел Меси вкара хеттрик за успеха на Барселона с 4:1

...
Лионел Меси вкара хеттрик за успеха на Барселона с 4:1
Коментари Харесай

Меси изравни рекорд на Роналдо в Ла Лига

Лионел Меси вкара хеттрик за триумфа на " Барселона " с 4:1 против " Селта " в 12-ия кръг на испанската Ла Лига. Аржентинецът се разписа един път от дузпа и два пъти от директни свободни удари. Това е 34-тият хеттрик на аржентинеца в шампионата, с което той изравни върха на огромния си противник Кристиано Роналдо от времето му в " Реал " (Марид). Меси към този момент има 611 гола за клубно равнище, с 4 повече от Роналдо, който късно нощес игра за " Ювентус " против " Милан " в италианската Серия А.

" Ясно е, че когато мачът е завързан, ние имаме преимуществото за нас да играе най-хубавият състезател в света и най-хубавият реализатор на директни свободни удари. Той става все по-добър с осъществяванията им и това е преимущество, уповавам се да продължи да ги бележи ", съобщи Серхио Бускетс, който вкара четвъртия гол за каталунците.

Треньорът на " Барселона " Ернесто Валверде призна, че отборът му е подвластен от Меси: " Невъзможно е да не сме подвластни от него. Такава е обстановката. Играхме доста добре, а той вкара три гола. Той е преимущество, от което нашите съперници се опасяват, и това е добре. "

С триумфа " Барселона " си върна първото място и е отпред с 25 т. С толкоз е и " Реал ", който победи с 4:0 " Ейбар " като посетител по-рано в събота. Карим Бензема вкара два гола (втория от дузпа), като към този момент има 157 попадения за мадридчани в шампионата и излезе на 6-о място във безконечната класация на клуба, изпреварвайки Ференц Пушкаш. Серхио Рамос (дузпа) и Федерико Валверде се разписаха по един път. Това бе пета поредна победа за " Реал " във всички шампионати.

" Работихме доста и ставаме по-добри в това, което вършим ", съобщи треньорът на " Реал " Зинедин Зидан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР