Лионел Меси ще получи умопомрачителна заплата, ако успее да реализира

...
Лионел Меси ще получи умопомрачителна заплата, ако успее да реализира
Коментари Харесай

"Манчестър Сити" е готов да плати на Меси €750 млн. за 5 сезона

Лионел Меси ще получи умопомрачителна заплата, в случай че успее да осъществя желанието си за свободен трансфер от " Барселона " в " Манчестър Сити ". Според информация на каталунския в. " Спорт " британският клуб е подготвен да заплати общо €750 млн. на аржентинския футболист през идващите пет сезона (2020-2024).

Планът на " жителите " е да предложат на Меси 5-годишен контракт, съгласно който през първите два сезона той ще играе в Премиър лийг на Англия, а през последните три - в дъщерния тим " Ню Йорк Сити " в Мейджър лийг сокър на Съединени американски щати и Канада. Брутната годишна заплата на 33-годишния голмайстор ще бъде €100 млн., а останалите €250 млн. ще му бъдат дадени като бонус по прехвърлянето, в случай че дойде на ст. " Етихад " като свободен сътрудник.

За да се случи това обаче, Меси би трябвало да откри метод да си тръгне от " Барселона " без трансферна сума това лято. Нещо, което клубът е безапелационен, че няма да разреши. В в този момент настоящия контракт на аржентинския №10 е записано, че той може да напусне " Камп Ноу " против откупна цена от €700 млн., и управлението е неумолимо, че няма да договаря за анулиране.

Популярният испански публицист Гийем Балаге пък разкри каква оферта ще насочи " Барса " към Меси в опит да задържи своята исторически най-голяма звезда. Предложението на президента Хосеп Мария Бартомеу е 6-кратният притежател на " Златната топка " да преподпише контракта си до лятото на 2022 година и в новото съглашение да бъде включена уговорка, че той може да си тръгне като свободен сътрудник година по-рано - до 10 юни 2021 година

Същата уговорка имаше и в настоящия договор, само че защото 10 юни 2020 година мина, от " Камп Ноу " изрично отхвърлят да пуснат Меси да премине в различен отбор още в този момент. Аржентинецът и неговите юристи обаче се пробват да издействат разлъка без трансферна сума, базирайки се на удължаването на сезона поради пандемията от ковид.

Бартомеу ще показа своята оферта на предстоящата среща с бащата на Лео и негов сътрудник - Хорхе Меси. Тя би трябвало да се състои по-късно тази седмица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР