Линейките на Спешна помощ няма да останат без комуникационна система,

...
Линейките на Спешна помощ няма да останат без комуникационна система,
Коментари Харесай

Спешна помощ няма да стане без комуникационна система

Линейките на " Спешна помощ ” няма да останат без информационна система, запис на позвънявания и джипиес следене. Консорциум " Електронно опазване на здравето " ще работи за своя сметка до избора на нова поддържаща компания. Това разгласи пред бТВ Любомир Петров от Консорциума.

Фирмите, които поддържат системата от основаването й през 2009 година, оповестиха преди дни, че приключват уговорката си поради приключване на контракта си с Министерството на здравеопазването. Ведомството се забави с процедурата за нов конкурс с претекста, че се пробва да реализира по-ниска цена. Така се появи риск в незабавните центрове да се върнат към писането на адреси на хартия.

„ Променихме решението си, тъй като сме обществено виновни компании – всичките, които участваме в този консорциум. За да бъдат чиновниците на „ Спешна помощ ” и жителите спокойни, взехме решение да продължим да поддържаме системата до избирането на нов снабдител ”, акцентира Петров. Консорциумът ще работи за своя сметка до момента в който трае процедурата: „ Ако се проточи прекомерно дълго време, ще дискутираме с Министерство на здравеопазването ", сподели Петров. По думите му могат да устоят 2-3 месеца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР