Линейка стоя в задръстването с включени светлини 18 минути и

...
Линейка стоя в задръстването с включени светлини 18 минути и
Коментари Харесай

Протестиращи се заканват да опънат палатков лагер в района на Дунав мост

Линейка заставам в задръстването с включени светлини 18 минути и никой не ѝ направи място да мине, описа кметът на Мартен - Димо Тонев

От 18:00 часа жителите на близкия до Русе град Мартен още веднъж излизат на митинг против големите опашки от тирове, които пречат на локалните и на русенци да стигнат и да се върнат от работните си места. Те ще затворят огромното кръгово кръстовище на "Дунав мост ", като този път се заканват, че ще обтегнат палатков лагер и няма да освободят придвижването до момента в който казуса им не бъде решен.

Организаторите на митинга са получили позволение от общината за него, само че са предизвестени от полицията, че нямат право да затварят придвижването на интернационалния път. Те обаче са безапелационни, че няма да се съобразят с тези разпореждания, тъй като към този момент няколко месеца органите на реда не могат да вкарат ред в придвижването и да подобрят живота на хората в региона. Кметът на МартенДимо Тонев също ще участва на място, с цел да ги поддържа. Той настоя директно преминаващите камиони да не минават през инспекции като другите камиони, като мярка за облекчение на обстановката

Разстоянието от Русе до Мартен нормално се взема за десетина минути, а в този момент жителите на града, и служащите от индустриална зона Тегра пътуват по 2-3 часа. Понякога тези тапи обаче костват освен време, нерви и гориво.

На изключителна сесия преди дни общинските съветници от Русе дадоха период на държавните институции до 10 август да основат организация за решение на казуса с тировете, които се натрупат край граничния пункт Дунав мост, само че то в този момент страна няма “, напомни Тонев. Според него единственото решение за справяне с казуса може да се вземе на държавно равнище и то би трябвало да е дружно с Румъния. „ Транспортният безпорядък на границата с Дунав мост не е проблем на Мартен и Русе, а на цяла България, даже на Европа. Това е европейска граница и би трябвало и европарламентът да се намеси в тази тежка с години обстановка “, изясни още Тонев. Той изяви вяра обаче, че свикването на Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата би могъл да реши дългогодишната пътна драма на района. В центъра работят дружно представители на Главна дирекция "Национална полиция ", Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", дирекция "Национална система 112 ", Агенция "Пътна инфраструктура " към министъра на районното развиване и благоустройството, Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " към министъра на превоза, осведомителните технологии и известията и Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата ".Националният координационен център е основан с разпореждане на Министерския съвет в действие от 2 юли 2019 година, обитава се в Министерство на вътрешните работи и от този момент е настояща конструкция. Защо не е настояща с решения за унищожаване на тапите от Дунав мост, могат да отговорят единствено включените в Центъра институции, чиято задача е непрекъснато да реагират на сигнали за усложнени пътни и метеорологични условия, затруднено или блокирано придвижване, повреди и произшествия.

Чуйте в звуковия файл какво показа пред Дарик кметът на МартенДимо Тонев:
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР