Лили Иванова е возила майката на игумена на Гигинския манастир

...
Лили Иванова е возила майката на игумена на Гигинския манастир
Коментари Харесай

Ограбили Лили след турне във Франция. Какво загуби?

Лили Иванова е возила майката на игумена на Гигинския манастир Никанор с мерцедес. Докато двете дами пътували с немския звяр към центъра на София, примата на българската сцена е споделила, че са я обрали след турне във Франция. Най-мъчно й било не за парите, бижутата и картините, а за специфичен чифт обувки, които й подарил френски музикант. 

Това показа пред „ Телеграф “ архимандрит Никанор. Той добави, че майка му Киранка Делева, която всички наричали Тики, и Лили Иванова се познавали още от сестринското учебно заведение във Варна. 

„ Майка ми е учила за акушерка, а Лили Иванова - за здравна сестра. Близостта им е била и по друга линия, че са от един край. Освен това и двете са били в танцовия състав на сестринското учебно заведение. Майка е била танцьорка, а Лили е свирила на акордеон “, описа още Никанор.

По думите му едно време фамилията му живеело в София в блока на Татяна Лолова и Асен Гаргов на ул. „ Персенк “ 34. През 1977 година Тики и сестрата на игумена Илияна таман слизали от жилището им, който бил на третия етаж.

Пред входа заварили примата, която таман оставяла с красивия си мерцедес Асен Гаргов. Двете се заговорили и певицата предложила да ги откара към центъра на София. „ Сестра ми Илияна ми описа случката, която й оставила дълготраен спомен, а е била още малко момиченце тогава.

Докато карала, Лили споделила на майка ми, че таман се е прибрала от второто си посещение във Франция. Посрещнала я доста неприятна изненада - апартаментът й на ул. „ Оборище “ бил обран.

Взели й картини, полезности, украшения, 5000 лв. и едни обувки, които й подарил френски музикант “, спомни си Никанор.

Тогава певицата декларирала: „ Ни ме е гняв за картини, ни за бижута, а за обувките “. И досега сестрата на Никанор не пропуща концерт на примата.

Другият огромен почитател на примата, обвързван с отец Никанор, е градинарят на Гигинския манастир бай Данчо. „ Той пък е съученик на Лили, само че с една година по-голям от нея. И двамата са от Кубрат.

Разказа ми, че едно време татко му се скарал с даскала и по тази причина го оставили да повтаря класа. Така попаднал в един клас с певицата. Споделял ми е, че е била доста прилежна ученичка и пишела доста красиво “, описа игуменът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР