Lidl прие международен пакет от мерки, предназначени да подкрепят рационалното

...
Lidl прие международен пакет от мерки, предназначени да подкрепят рационалното
Коментари Харесай

Лидл с още по-амбициозни мерки за здравословно и устойчиво хранене


Lidl одобри интернационален пакет от ограничения, предопределени да поддържат рационалното хранене. Съобразявайки последните световни научни проучвания на водещи специалисти в региона, ритейлърът се ангажира да работи още по-амбициозно в посока увеличение на растителния и пълнозърнестия подбор и подхваща съществени дейности във връзка с детския маркетинг и транспарантната връзка. Целта на компанията е да предложи на клиентите във всички 32 страни, в които участва, оптимална гама от артикули за по-осъзнат и резистентен метод на живот в границите на извънредно къс период – до 2025 година

Компанията се ангажира с темата  за устойчивото и здравословно хранене като част от своята тактика за стабилно развиване и като продължение на досегашните си старания да предлага качествени, здравословни и устойчиви хранителни артикули на налична цена. По този метод компанията улеснява клиентите си при взимането на по-осъзнати и осведомени решения за покупка.
-->
Разширяване на растителния подбор

В региона на растителния подбор, Lidl следва насоките на учените от комисията EAT-Lancet и създадената от тях „ Планетарна здравословна диета “. Тя предизвиква консумирането на артикули на растителна основа с дребен въглероден отпечатък, без обаче да изключва останалите съществени хранителни групи. Според специалистите, колкото повече артикули на растителна основа консумираме, толкоз повече способстваме в грижата за околната среда, за биологичното многообразие и за личното си здраве. Ето за какво една от ограниченията в тактиката за рационално хранене на Lidl е обвързвана с поредното разширение на растителния подбор до 2025 година Това включва и гамата от климатично неутрални веган артикули от личната й марка „ Vemondo “, които Лидл България предлага от лятото на 2021 година Също по този начин от 2023 година компанията ще пресмята съотношението на източниците на скотски протеини и тези на растителна основа в продуктите си и ще направи тази информация транспарантна.

Повече пълнозърнести храни измежду личните марки на Lidl

Като взима поради последните научни изследвания като тези на Global Nutrition Report, Lidl си слага за цел до 2025 година последователно да усили каузи на пълнозърнестите храни в продуктите си със лична марка. Поради наличието си на фибри, пълнозърнестите артикули способстват за салдото на храносмилателната система и по този начин спомагат за попречване на опасности за здравето като диабет и сърдечно-съдови болести.

Нови стандарти в детския маркетинг

Следвайки рекомендациите на Световната здравна организация (СЗО), Lidl ще обърне изключително внимание и на избора за здравословно хранене при децата. От януари 2023 година Лидл България стопира да популяризира храни за деца с високо наличие на наситени мастни киселини, захар или сол. Изключение ще бъдат промоционалните продукти за Коледа, Великден и Хелоуин. Компанията също по този начин се ангажира и да предизвиква маркетинга на артикули, допринасящи за здравословна и устойчива диета за деца.

Повече бистрота с помощта на Nutri-Score

Лидл България подхваща дейности и в посока повече бистрота за своите клиенти, като вкарва Nutri-Score за някои от своите лични марки. Това е петстепенна канара от цветове и букви върху опаковката на стоките, която дава информация за хранителния профил на даден артикул. По този метод потребителите могат да се ориентират кои артикули са подобаващи за ежедневна консумация и кои е добре да се употребяват по-рядко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР