Лидл България спечели и първо място в категорията Социално отговорна

...
Лидл България спечели и първо място в категорията Социално отговорна
Коментари Харесай

Ефектът Lidl с награда за иновация в ПР сферата

Лидл България завоюва и първо място в категорията „ Социално виновна акция на годината “
Ефектът Lidl – осведомителната акция, с която Лидл България означи своята 10-та годишнина, бе отличена с първо място за нововъведения в маркетинга и ПР сферата. Наградата бе връчена по време на VII-то издание на годишните награди на b2b медия. Лидл България получи и още две самопризнания – първо място в категорията „ Социално виновна акция на годината “ и второ – за „ Зелена самодейност “ .

„ Изключително се радваме и сме признателни за тези скъпи оценки. Те се свързват и допълват по извънредно забавен метод, който е индикативен за това как в Lidl мислим и действаме като екип – главната полезност, която ни движи и стимулира, е отговорността. Тя е и в основата на всяка наша активност – от метода, по който работим с бизнес сътрудниците, през обществено виновните ни начинания и устойчивите ограничения за запазване на околната среда, до цялостната ни политика на бистрота, уместност и грижа към хората и бизнес средата. Това са разнообразни страни на отговорността, само че точно те доведоха компанията до постигането на резултатите от Ефектът Lid. Щастливи сме, че и до през днешния ден той продължава да бъде високо оценен “, разяснява Елица Георгиева, началник „ Корпоративни връзки “ в компанията.

По мотив своя 10-и празник, който означи през миналата 2020 година, Лидл България разпореди на Института за пазарна стопанска система да изготви цялостна оценка на социално-икономическото влияние от своята активност. Тази оценка назова Ефектът Lidl. Тя сподели, че съвкупният резултат от активността на веригата върху българската стопанска система единствено за 2019 година възлиза на 1,12 милиарда лева За да показа резултатите и приноса от своята работа върху българската стопанска система и общество, компанията разпростра огромна информационна акция.  

Още едно първо място – в категорията „ Социално виновна акция на годината “, Лидл България получи и за своята дългогодишна самодейност „ Дай късмет на балканката “. Нейната цел е опазване на биоразнообразието и един от застрашените типове в Европа – балканската пъстърва. От 2013 до 2020 година компанията е зарибила 31 български реки с 380 000 балкански пъстърви, като по този метод дава късмет на един заплашен тип да продължи да живее.

Отговорността на Lidl и напъните, които поставя в грижата за околната среда, получиха и още едно самопризнание – в категорията „ Зелена самодейност “, където веригата завоюва второ място за устойчивата си политика за понижаване използването на пластмаса. В началото на 2021 година Лидл България започва огромна осведомителна акция под мотото „ Рециклирането има смисъл “, която включва предложение на нови артикули от рециклиран материал, както и серия от информационни интензивности, с които да насърчи потребителите да понижат пластмасата в своето всекидневие и да рециклират повече. Кампанията е част от огромната тактика на Schwarz Gruppe – REset Plastic, която Лидл България следва неотменно към този момент близо четири години с главната цел да понижава използването на пластмаса посредством редица ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР