Лидл България бе отличена като Работодател на публиката“ за втора

...
Лидл България бе отличена като Работодател на публиката“ за втора
Коментари Харесай

Лидл е работодател на публиката за втора поредна година

Лидл България бе отличена като „ Работодател на публиката “ за втора поредна година в премиите за най-хубав шеф Компанията завоюва четири оценки в премиите за най-хубав работодател 
Това е най-оспорваната и скъпа категория, тъй като определящ в нея е вотът на публиката. Именно тя оцени Лидл България като най-хубав шеф в конкуренция с над 80 български и интернационалните компании от разнообразни сфери, взели присъединяване в конкуренцията. Веригата завоюва първо място и в категорията „ Стратегия за присъединяване в събития “, както и две сребърни награди в категориите „ Най-добър шеф в FMCG бранша “ и Employer branding тактика.

Career Show Awards e годишен конкурс, който отличава водещи практики в човешките запаси и работодателската марка. Тази година бяха подадени над 340 кандидатури, оценени от влиятелно жури от експерти в разнообразни области.  

„ Изключително се радваме, че за втора поредна година получаваме най-значимата оценка – признанието на публиката. В Лидл България имаме вяра, че главната задача на положителния шеф е да се грижи за своите чиновници – да основава за тях среда, в която се усещат ценени, спокойни и стимулирани да вървят напред. Тази и останалите награди от Career Show Awards са доказателство, че напъните ни се правят оценка от хората, което ни стимулира още повече да продължаваме да следваме тази посока “, разяснява Катерина Шопова, шеф Човешки запаси в компанията.

Вече повече от 10 години Лидл България не стопира да се грижи за своите над 3300 чиновници. Компанията следва просвета на доверие и почитание към приноса на всеки, като по едно и също време с това обезпечава на чиновниците си сигурност и непоклатимост, благоприятни условия за развиване и мотивираща работна среда.

Освен множеството влиятелни награди, другите ясни измерители за това са цифрите. Според вътрешното изследване „ Пулсът на Lidl “, което веригата регулярно организира, удовлетвореността на чиновниците е близо 90% (за 2019 г.). Към края на 2020 година над 70% от мениджърите на филиали са се издигнали вътрешно, а всеки 5-ти чиновник е с развиване по хоризонтала или вертикала. Близо 40% от хората работят в компанията повече от 5 години, което е още един знак за построеното доверие и преданост. Не на последно място е и възнаграждението, което е измежду основните фактори за задоволеност. В Лидл България то е 52% над междинното за страната и 72% над междинното за бранша (по данни на ИПИ и оценката „ Ефектът Lidl “ за 2019 година).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР