Лидерски битки на предстоящите парламентарни избори ще има в 25

...
Лидерски битки на предстоящите парламентарни избори ще има в 25
Коментари Харесай

Листите готови окончателно, къде се сблъскват партийните лидери

Лидерски борби на идните парламентарни избори ще има в 25 МИР София, Пловдив и Варна.

В 17:00 ч. през днешния ден изтече срокът за регистрация на кандидатдепутатските листи на партии, обединения и инициативни комитети в районните изборни комисии. Размествания в листите имаше до последния миг, заяви Българска телеграфна агенция.

Председателите на главните партии и обединения с шансове да влязат в идващия - 47-ми парламент, оглавяват по две листи. Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов още веднъж няма да е претендент за народен представител.Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обичайно води листата на обединението със Съюз на демократичните сили в т.нар 25-ти лидерски МИР в София. Той оглавява и листата в 16 МИР Пловдив град. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е отпред на листата на " Българска социалистическа партия за България " в същия столичен изборен регион, както и във Варна.Рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта ще води листата на коалиция " Продължаваме промяната " в 25 МИР София. Начело в същия регион е юристът от " ИТН " с опит в сферата защита на конкуренцията Андрей Михайлов, а лидер на листата на Движение за права и свободи е Райна Иванова, млад специалист по икономическо право.Лидерска борба се оформя и в Пловдив град, където с изключение на Борисов, в борбата за депутатски места се включва и Кирил Петков. Бившият длъжностен стопански министър води там листата на Политическа партия " Продължаваме промяната ". Ексслужебният финансов министър Асен Василев ще премери сили с съперниците си от другите партии и обединения и в 29 МИР Хасково. Двамата водачи на " Продължаваме промяната " ще водят листи и в два от столичните региони.В борбата за депутатско място в Пловдив влиза и заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов. Той е лидер на две листи - в Пловдив град и Пловдив област. Две листи ще води и заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин - в Пловдив град и, както до момента, в Ямбол.Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов също ще се включи в лидерското съревнование в Пловдив град. Той ще води две листи на обединяването. В последния миг Христо Иванов оглави листата във Велико Търново на мястото на Калоян Янков. Иванов изясни рокадата с това, че Движение за права и свободи издига за лидер в остарялата столица Делян Пеевски. Калоян Янков, който беше ръководител на така наречен комисия " Росенец " в 46-то Народно заседание, остава в листата, само че на по-задна позиция. Във Велико Търново с изключение на конфликт Христо Иванов - Делян Пеевски, се обрисува и лекарски - сред някогашния министър на опазването на здравето Костадин Ангелов, лидер на листата на ГЕРБ-СДС, и имунолога Андрей Чорбанов, отпред на листата на " ИТН ".

В така наречен лидерски регион в София и във Варна се оформя и родолюбив конфликт. След като не беше претендент за народен представител на предходните избори, в този момент водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов още веднъж ще се впусне в конкуренцията за място в Народното събрание, отпред на листите на партията в 25 МИР София и в 3 МИР Варна. В същите изборни региони отпред на листата на Политическа партия " Възраждане " е водачът на партията Костадин Костадинов, който е и претендент за президент.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и претендент за президент на придвижването, ще се бори и за депутатско място. Той е отпред на листата на Движение за права и свободи в Шумен и в Кърджали.Председателят на 45-то и 46-то Народно заседание Ива Митева води листата на " ИТН " в 24 МИР София и в Разград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР