Лидерката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти шокира феновете,

...
Лидерката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти шокира феновете,
Коментари Харесай

Само на 25: Световната номер 1 в тениса обяви края на кариерата си


Лидерката в международната класация по тенис Ашли Барти шокира почитателите, като разгласи, че поставя завършек на кариерата си. Само на 25 години австралийката е безапелационна, че това е най-правилното решение.

Барти разгласи решението си с видео в обществените мрежи и свика конференция, с цел да отговори на въпросите на медиите на 24 март.

" За първи път го споделям на глас. Трудно е, само че съм доста щастлива. Готова съм. Знам какъв брой доста старания коства да си на върха, да даваш непрекъснато най-хубавото от себе си. Нямам сили повече за това. Нямам мотивацията и физическата подготовка. Както и прочувствената. Напълно изхабена съм. Благодарна съм на тениса, на всички в тура. Осъществих фантазиите си и реализирах даже повече от това, което съм желала. Сега съм подготвена за други фантазии, различен живот. Оставям ракетата ", сподели Барти пред своята някогашна партньорка на двойки Кейси Делакуа.
View this post on Instagram




Австралийката се отдръпва, откакто записа 120 седмици като номер 1 в ранглистата. Тя стартира професионалната си кариера през 2010 година, а във витрината си има по една купа от Откритото състезание на Австралия (2022), " Ролан Гарос " (2019) и " Уимбълдън " (2021 г.). През 2019 година тя победи и във финалите на WTA.

Снимка: Reuters


До момента тя е спечелила близо 24 млн. $ от наградни фондове. Има 305 победи и 102 загуби в тура, а общо купите ѝ от другите шампионати са 15.

Снимка: Reuters


Това не е първото отричане на Барти от тениса. През 2014 година тя постави за малко тениса на пауза, защото не получаваше задоволително предложения за присъединяване в шампионати. Австралийката даже се опитва в крикета, само че единствено за малко.

Снимка: Getty Images


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР