Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че в рамките на

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че в рамките на
Коментари Харесай

Татяна Дончева: При Нинова, Манолова или аут?

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че в границите на лявата коалиция “БСП за България ” към този момент са подписани споразуменията за общи политики и общо явяване на изборите за 46-о Народно събрание с АБВ и гражданската платформа на Георги Кадиев. Окончателното решение ще бъде взето от Народно събрание на Българска социалистическа партия.

За партията „ Движение 21 “ обаче нещата не стоят по този начин еднопосочно. Подписването на съглашението от страна на Татяна Дончева се оказа прекомерно проблемачинно, изключително след вчерашното й появяване в „ Евроком “.

Там Дончева разкритикува остро водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че се пробва да направи псевдокоалиция с нови сътрудници. Според нея новото огромно ляво обединяване може да се окаже мощно пресилено.

В същото време някогашният зам. ръководител на Народното събрание разкри, че въпросът с партньорството в границите на сдружението към Мая Манолова „ Изправи се! Мутри вън “ още не е закрит.

Възраженията й към Българска социалистическа партия

„ По тематиката - сме ли в обединението или не сме в обединението, това е казуса. Да се твърди, че вършим лява коалиция, ляво-центристка коалиция, необятна коалиция, но тия, с които го вършим, няма да са в обединението, е неуместен. В моите показа е неуместен “,казва лидерката на Д-21. Тя попита дали това е решим въпрос и дали досегашните сътрудници на Българска социалистическа партия са подготвени да одобряват смяната.

Корнелия Нинова през вчерашния ден съобщи, че се резервира обединението „ Българска социалистическа партия за България “, а с АБВ, „ Нормална страна “ и Д-21 ще се подписват спомагателни съглашения, напомня Флагман.

„ Вижте изказването на Корнелия Нинова – то гласи следното: обединението е в остарелия си състав; с всички, с които приказваме, че ще вършим необятна коалиция, - те са с някакви съглашения, само че са отвън обединението. Това не е коалиция, нали, пита Татяна Дончева. По думите й обединението би трябвало да е действителна, а не просто да дадеш избираемо място и някой лев на водача на новия политически сътрудник.

Оказа се, че до момента в който умува какво да прави с Българска социалистическа партия, Татяна Дончева продължава да договаря и в границите на „ Изправи се! Мутри вън! “

Условието й към Манолова - без Хаджигенов и Бабикян

„ Казано най-кратко – ние сме били сътрудници в обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ Въпросът с партньорството там не е закрит. Но „ Движение 21 “ сложи без заобикалки въпроса за твоите любимци и артикули “, споделя Дончева, явно визирайки Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Тя твърди, че в границите на деветте работни дни на 45-ото Народно заседание те са внесли предложение за промени в правилника, с цел да се отделят в независима парламентарна група. След като не съумели, се предложили на други две парламентарни групи.

Това в моите показа са неразрешени дейности и аз, водена от здравния разсъдък, споделям, че с тези хора в коалиция няма да бъда. Мога да не бъда, мога да не вземам участие в избори, само че в коалиция с такива хора аз няма да бъда. Въпросът е подложен по този метод и досега не е решен “, съобщи Татяна Дончева.

Изказването на Татяна Дончева предстоящо провокира мълниеносен отговор от Николай Хаджигенов изкоментира. Във Facebook той написа: „ Хитрата сврака с двата крайници.... ”

ПРед БНР той още по-ясно даде мнението си.

„ Преговорите съвсем са финализирани, уповавам се до няколко дни да приключим. Ще има коалиция „ Изправи се! Мутри, вън! “ – 99 на 100 е несъмнено. Как ще се отразят дейностите на Татяна Дончева? Всъщност по никакъв начин. Това е повода, заради която предходния път, съставяйки обединението, взехме решение да използваме три мандатоносителя със сходни характерности, с цел да може едно такова деяние да не ни се отрази отрицателно. Електоралната тежест на „ Движение 21 “ е известна от доста години, откогато съществува, тъй че няма по какъв начин да бъде проблем или вреда или каквото и да е било “

Мая Манолова към този момент отхвърля коментар по тематиката, както и Корнелия Нинова.

Ще избере ли Мая Манолова Дончева пред Хаджигенов и Бабикян, ще включи ли Корнелия Нинова „ Движение 21 “ в обединението „ Българска социалистическа партия – За България “, или пък Дончева ще напусне политическото съревнование за 46-тия парламент – ще стане ясно идващите дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР