Лидерката на БСП Корнелия Нинова е развъртя балтията за привържениците

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова е развъртя балтията за привържениците
Коментари Харесай

ВОЙНАТА СЕ РАЗГАРЯ: Корнелия Нинова чисти ударно привържениците на Румен Радев - уволни верния му политически орисник Ивелин Николов

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е развъртя балтията за последователите на жителя на президентството Румен Радев и поборници за втория му мандат с безапелационната поддръжка на Българска социалистическа партия.

Жертва на гневната й война против политическата й рожба на " Дондуков " 2 е паднал един от най-приближените й и правилен приятел на различен зложелател на алената лидерка - Ивелин Николов. Миналата сряда Нинова най-неочаквано го е уволнила от шефския пост на Националния политически институт " Димитър Благоев " , където самата тя го е назначила единствено преди месец.

Назначението било жест към Ивелин Николов, който бе изненадващо бе разкаран от шефския пост на партийното издание в. " Дума " през август и изпратен във въпросния институт да си докара стаж и възраст за пенсия.
свързани новини17461на 03.10.2021193239преди 19 часа
Преди това Николов известно време беше и.д. основен редактор на злощастното издание, откакто оскандаленият му предходник Йордан Мичев го напусна. И Мичев, и Николов заеха този пост с енергичната поддръжка на тогавашната дясна ръка на Нинова, а след това неин най-яростен вътрешнопартиен конкурент и даже съперник за лидерския пост на вътрешнопартийните избори Кирил Добрев.

Кандидатирането на Добрев за ръководител на Българска социалистическа партия се счита за инспирирано от различен зложелател на Нинова - Георги Гергов, който тя даже изключи от партията. А осведомени настояват, че борбата му за първия пост в партията се е водила със подмолната поддръжка на вицепрезидента Илияна Йотова. Точно след тези разкрития пламва към този момент окончателната и необратима война сред Нинова и Радев.

Кирил Добрев е и индивидът, кадрувал социалистите в първото и второто служебно държавно управление на Радев през тази година, довериха пред ПИК от " Дондуков " 2. Той е и един от най-яростните последователи на Руен Радев и директен помощник в борбата му за втори президентски мандат дружно с неговия консултант от Българска социалистическа партия Николай Копринков. Двамата се държат и като орисници на политическия план на Радев в лицето на Политическа партия ПП на някогашните му служебни министри със скандални биографии Кирил Петков и Асен Василев, като обикалят страната и пропагандират да се гласоподава в тяхна изгода на парламентарните избори, а не на Българска социалистическа партия.

Ивелин Николов пък беше топлата връзка сред Румен Радев и Десислава, тогава към момента Генчева, преди старта на първата му предизборна акция през 2016 година, както засече и сподели ПИК. Смятаният за публицист габровец постоянно посядаше с тях на приказки и кафенце да бистрят предизборната тактика на льотчика.

В момента обаче всички социалисти, които харесват Радев, са натирени, в това число и от алените листи за идния избор. По места в тях не могат да съберат досегашната численост кандидат-депутати, защото множеството хора си вършат отказ, несъгласни със спуснатите от Нинова водачи.

Ролята на сив кардинал при Нинова играе някогашният началник на младежката организация и Съюз на демократичните сили и някогашен шеф на кабинета на Радев Калоян Методиев, който размени Иво Христов на поста. Р адев обаче го изгони от президентството, откакто Методиев отиде на тузарски ваучър на Боровец, проведен от Нинова за стеснен кръг нейни доближени, с цел да се черпят за избора й на лидерския пост, както разкри ПИК. След този конфликт Калоян Методиев стартира намерено да атакува Радев, а в последно време се преизпълни и с откровена гняв против досегашния любим на Нинова, вкаран в президентството по нейна самодейност през 2016 година

Сега мощен рупор на алената лидерка в отбрана на нейните ползи и против Румен Радев и борбата му за втори мандат е алената телевизия БСТВ. От нея водещият Стоил Рошкев сипе огън и жупел по Радев и намерено приканва социалистите да гласоподават за Българска социалистическа партия, само че не и за Румен Радев, тъй като той е изменник.

Като подобен го виждат и много червени освен поради войната му с Нинова и подмолните му дейности против нея и Българска социалистическа партия, а и поради мощното му предпочитание да се отърси от съветските си зависимости и да заиграе със Съединени американски щати, както поясняват семейството на самодейността " Триморие ", което на президентството измъкна от Естония поради предизборната си акция преди домакините да го изловят, че е контактувал със инфектирани с COVID-19 и да го изгонят оттова дружно с жена му Деса.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР