Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) скръцнаха със

...
Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) скръцнаха със
Коментари Харесай

Г-7 скръцна със зъби на Китай. Решенията на срещата на върха

Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) скръцнаха със зъби на Китай. Те излязоха с общо официално съобщение, в което приканват за мир и непоклатимост в Тайванския пролив, заяви Reuters, базирайки се на окончателния план на декларация след тридневната среща на върха на неофициалното обединяване на Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония в южния британски град Карбис Бей.

„ Подкрепяме смисъла на мира и стабилността в Тайванския пролив “, се споделя в проектодокумента. За първи път сходна фраза се появява в взаимно изказване на водачите на Г-7, съобщи Агенция „ Фокус ”.

Лидерите на страните от Г-7 показаха сериозна угриженост по отношение на обстановката в Южнокитайско и Източнокитайско море.

" Оставаме съществено загрижени за обстановката в Южнокитайско и Източнокитайско море, а също по този начин се противопоставяме на всевъзможни едностранни опити за смяна на статуквото и увеличение на напрежението. " - написа в документа.

Страните от Г-7 приканиха Пекин да зачита правата и свободите на уйгурите в самостоятелния регион Синцзян на КНР, както и автономията на Хонконг.

„ Ще разпространяваме нашите полезности, в това число като призоваваме Китай да зачита правата и главните свободи на хората, изключително във връзка със обстановката в Синдзян, както и тези права, свободи и висока степен на автономност за Хонконг, обезпечена от китайско-британската взаимна декларация и английското право, " - се споделя в документа, представен от Reuters.

Страните от Г-7 се произнесоха и за ковид. Те приканват за втора фаза на следствието на произхода на новия ковид под управлението на Световната здравна организация (СЗО).

" Ние също по този начин призоваваме за навременна, транспарантна, учредена на доказателства втора фаза на следствието на произхода на Covid-19, водена от СЗО ", цитира организацията плана на официално съобщение.

Г-7 има намерение да усили годишното финансиране за битка с изменението на климата според Парижкото съглашение за климата до 100 милиарда $.

" Потвърждаваме общата цел на развитите страни да събират годишно 100 милиарда $ от обществени и частни запаси до 2025 година за ограничения за попречване на изменението на климата и обезпечаване на бистрота на тяхното използване ", цитира организацията плана на изказване. Отбелязва се, че най-бедните разрастващи се страни ще бъдат един от главните получатели на помощта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР