Лидерите на страните от Европейския съюз (ЕС) се събират тази

...
Лидерите на страните от Европейския съюз (ЕС) се събират тази
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се срещат, за да позволят на Лондон да отложи Брекзита при определени условия

Лидерите на страните от Европейския съюз (ЕС) се събират довечера в Брюксел, за да разрешат на Англия за повторно да отсрочи излизането си от съюза.
 


Много е допустимо тази вечер да решим да предотвратим Брекзит без договорка, сподели холандският министър председател Марк Рюте, съобщи Ройтерс. Ще обсъждаме няколко значими въпроса - с какъв брой да се отсрочи Брекзита и при какви условия. Има разнообразни отзиви по тази тематика. Трябва да сме сигурни, че Европейски Съюз ще може да действа, че всички страни членки лоялно ще си сътрудничат, добави Рюте.
 

Белгийският министър председател Шарл Мишел обаче съобщи, че не е несъмнено, че ще има отсрочване и че не е ясно какво значи това. Датският министър председател Ларс Локе Расмусен акцентира, че е належащо да се работи по този начин, че да се стигне до проведен Брекзит.
 
Чешкият министър председател Андрей Бабиш поддържа предлагането на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск да се разреши на Лондон по-дълго отсрочване от поисканото - до една година, при изискване, че Обединеното кралство не затруднява вземането на решение в Европейски Съюз, до момента в който продължава да бъде негов член. Британският министър председател Тереза изиска отсрочване на Брекзита до 30 юни.
 

Говорителката на френското държавно управление Сивет Ндиайе предизвести преди началото на днешната среща, че все още има риск от Брекзит без договорка. Този въпрос е бил обсъждан на седмичното съвещание на френското държавно управление, преди президентът Еманюел Макрон да замине за Брюксел. Преди началото на срещата на Европейски Съюз Макрон ще беседва с Тереза Мей.-->

Вариантът за Брекзит без договорка безспорно е на-нежеланият, само че има риск и Франция е подготвена за този сюжета, сподели говорителката. Париж е подготвен да разреши на Лондон удължение на Брекзита, само че не и автоматизирано. Франция желае " ясна и вдъхваща доверие вероятност ", уточни тя, само че отхвърли да посочи с какъв брой може съгласно Париж да се отсрочи излизането на Лондон от Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР