Лидерите на страните членки на ЕС изразиха готовност съюзът да

...
Лидерите на страните членки на ЕС изразиха готовност съюзът да
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС изразиха готовност за продължаване на сътрудничеството с Турция

Лидерите на страните членки на Европейски Съюз показаха подготвеност съюзът да продължи съдействието с Турция по въпросите на миграцията, опазването на границите, опазването на здравето и битката с тероризма.

През юни се чака Европейският съюз да реши дали задълбочи връзките си с Турция и се надява до тогава Анкара да продължи с напъните за усмиряване на напрежението в Източното Средиземноморие.

Европейският съвет разпореди на Европейската комисия да изготви предложение за продължение на финансирането на съглашението за миграцията, като се планува спомагателни средства да бъдат обезпечени за сирийските бежанци, подслонени в Турция, Ливан и Йордания.

Съюзът изрази очакване Турция да продължи да ползва съглашението и да възобнови противоположния банкет на мигранти, достигнали Европа през нейна земя.

Същевременно президентът на Съединените щати Джо Байдън изрази през вчерашния ден в телефонен диалог с премиера на Гърция - Кириакос Мицотакис вяра за непоклатимост в Източното Средиземноморие.

Байдън е изразил благодарност пред Мицотакис за „ възходящото съдействие в защитата “. Двамата са се договорили за „ съгласуваност по въпроси ат съвместен интерес, в това число енергийната сигурност, Китай, Русия и Западните Балкани “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР