Лидерите на партии, участващи в изборите за 45-о Народно събрание,

...
Лидерите на партии, участващи в изборите за 45-о Народно събрание,
Коментари Харесай

Борисов гласува първи, Доган със знака на победата

Лидерите на партии, участващи в изборите за 45-о Народно заседание, бяха измежду най-ранобудните гласоподаватели. Първи от тях вота си даде министър председателят Бойко Борисов. Той гласоподава в Банкя, малко след 8 часа. В секцията на СУ " Христо Смирненски " Борисов пусна хартиена бюлетина.

Борисов укори Радев за ината му

" Дойде и този ден. Разбира се, можеше да е със седмица по-късно, в случай че не беше инатът на президента. Минахме половин милион имунизирани, след една седмица щяхме да сме в много по-добра кондиция ", сподели още Борисов. И пожела триумф на всички.

Водихме най-толерантната акция, получихме поддръжка от всички. Не на последно място смятам, че в петък най-голямата поддръжка беше получена от Европейска комисия с 1,3 млн. ваксини. Това е поддръжка за българите. Не мога да не кажа благодаря. И несъмнено на всички служители на реда, на СИК, на РИК-овете, работили са цяла нощ. Пожелавам почтени и честни избори, с цел да може по този начин, както ни подреди народът, да имаме и искания. Не може да имаш няколко %, а да искаш да приказваш от името на народа. Надявам се партията ми да е сполучлива ", сподели министър председателят.

Доган и Карадайъ знаково гласоподаваха в 9 ч.

Знакът на успеха подвигна с ръка почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който даде гласа си в столичното 36-о учебно заведение " Максим Горки ".  Той гласоподава знаково тъкмо в 9 часа.

Знаково в 9.09 ч. своя глас даде и водачът на Движението Мустафа Карадайъ. Гласувах за рестарт на държавността, за възобновяване на нормалността, за възобновяване на демокрацията, сподели Карадайъ, който пусна хартиена бюлетина в изборния си регион – Кърджали. Надявам се машинното гласоподаване да няма тези проблеми, които ги имаше през 2019 година Надявам се гласуването да завърши без проблеми, сподели още Карадайъ.

Нинова гласоподава машинно

Изненадана съм, че има толкоз огромна изборна интензивност, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която гласоподава машинно и сподели, че това е доста положително.

Излезте и гласувайте, аз гласувах за смяна и непоклатимост. Гласувам за здрав и просветен народ, който има работа и получава високи заплати и пенсии, гласувах за обективна България. Това е допустима смяна, зависи от всеки от нас. Затова призоваавм - излезте, гласувайте за бъдещето на България. Ние сме горделив народ, ще се оправим с провокациите, смяната е допустима, сподели Нинова.

Радев разяснява шпионския скандал

Гласувам за свободна и просперираща България. Тези избори ще са първата стъпка към нормалността, съобщи президентът Румен Радев. Той прикани всички пълнолетни българи да излязат да гласоподават, другояче ще би трябвало да вървим на изправителен. От доста години гласоподавам в тази секция, за първи път виждам толкоз доста хора, сподели Радев. Тези избори трябваше да са още предходната година, сподели още президентът. След което избра деня на изборите, с цел да разяснява за първи път шпионския скандал с изгонените двама съветски дипломати и задържаните петима души у нас за работа в интерес на Москва.

" Ако българският съд удостовери всеобщия пробив в персоналната сигурност, това значи, че имаме бездънен вътрешен проблем, който компрометира освен националната ни сигурност, само че и тази на съдружниците и злепоставя тежко България ", съобщи Радев.

Очаквам освен цялостно следствие на случая, само че и изчерпателен разбор на аргументите, довели до това. Следващото държавно управление го чака доста работа, с цел да възвърне държавността, сподели Радев.

" Защо високопоставени чиновници в националното заседание и министерството на защитата, чиито инспекции и допуск се издават от служби, директно подчинени на министър-председателя, предават националната ни сигурност. Защо се подценява фактът, че организацията и контрола на политиката за отбрана на класифицираната информация се реализира от министерски съвет ", сподели президентът.

Каракачанов гласоподава за по-високи приходи

Гласувам за продължаващо нарастване на приходите, за обичайното българско семейство, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, откакто даде своя глас.

Очаквам пъстър парламент, значимото е да бъде по-отговорен. Всички депутати, определени в Народното събрание, поставят клетва, че ще служат на българския народ, дано го създадат, а не да служат на непознати и личните си ползи, сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Христо Иванов пусна хартиена бюлетина

Въпреки че Демократична България бе една от партиите, които най-вече упорстваха за машинен избор, Христо Иванов пусна хартиена бюлетина.   " Гласувах с хартия тъй като разбирам, че има проблеми с машините. Трябва да излезем, би трябвало да гласуваме за смяна, България да има народна власт. Ние работим, с цел да бъдат изборите почтени. Искам да благодаря на хилядите доброволци, заети през днешния ден, с цел да подсигуряват това ", сподели водачът на " Да, България ", който пусна бюлетината си тъкмо 9 часа в столичното 93 СУ " Александър Теодоров - Балан ".

Марешки поздрави католици и арменци за Великден

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки гласоподава в изборна секция 175  в " Златни пясъци " в 10,30 часа.. Призовавам българите да излязат и да гласоподават, с цел да живеем по-добре, с цел да не се постанова хората да напущат България в търсене на по-добър живот, сподели той.

Марешки поздрави католиците и арменците с Великден, а православните - с днешния празник Кръстова неделя.

Валери Симеонов: Да мислим първо за страната

Гласувам за това в българското Народно заседание да има повече почтени, смели, виновни хора, които да са честни и некорумпирани, сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов, откакто упражни правото си на глас в Бургас.

" Дай Боже това да даде подтик на страната, тъй като такива хора мислят преди всичко за нея, а на второ за себе си и за партиите си. Затова, дай Боже да има повече народни представители, които да слагат преди всичко ползите на страната ", съобщи Валери Симеонов.

Караянчева благодари на изборната администрация

Искам да поздравя всички участници в изборния развой и да им благодаря по тази причина, че отделят персонално време, с цел да подсигуряват прозрачността на вота, сподели някогашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева, която пусна бюлетина в Кърджали. Гласувах за непоклатимост и бистрота, да продължим да надграждаме това, което сме постигнали, за политика за опазване на здравето и обучение, сподели Караянчева. Тя също пусна хартиена бюлетина.

Цветанов не можа да гласоподава машинно

Председателят на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов не можа да гласоподава машинно, защото този вит избор бе спрян във Велико Търново поради софтуерен проблем. Матината разбъркваше иманата и преференциите. Така в Хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ във Велико Търново Цветанов пусна хартиена бюлетина.

Той дойде в учебното заведение с други представители на партията, на чиято листа е лидер за района. Цветанов прикани жителите на Великотърновска област да гласоподават с хартиена бюлетина, защото в района има проблеми с машинното гласоподаване.

Цветанов съобщи, че неговите сътрудници приготвят тъжба по въпроса, защото има сигнали за проблеми в Горна Оряховица, Елена и Велико Търново.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР