Лидерите на най-големите икономики в света подкрепиха налагането на минимална

...
Лидерите на най-големите икономики в света подкрепиха налагането на минимална
Коментари Харесай

Г-20 каза ДА: 15% корпоративен данък

Лидерите на най-големите стопански системи в света поддържаха налагането на минимална данъчна ставка върху корпорациите, заяви Асошиейтед прес.

Споразумението, реализирано на срещата на върха на Г-20 в Рим, цели определяне на интернационалните данъчни правила, с цел да не могат мултинационалните компании да заобикалят данъчно облагане посредством регистрирането си в офшорни територии.

Финансовите министри от групата на 20-те най-развити страни се споразумяха през юли за най-малък корпоративен налог в размер на 15 %. Официалното му утвърждение на днешната среща бе предстоящо.

Сделката е за по-малка минимална ставка от това, за което президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани в началото, а точно 21 %. Все отново Байдън изрази удовлетворението си. " Тук на Г-20 водачите, представляващи 80 % от международния Брутният вътрешен продукт, както съдружници, по този начин и съперници, оповестиха ясна поддръжка за минимална световна данъчна ставка ", написа той в " Туитър ".

" Това е повече от елементарна данъчна договорка - това е дипломация за преоформяне на международната стопанска система и за осъществяване на обещанията ни към нашите нации ", добави той.

Споразумението беше контрактувано при започване на октомври под егидата на Организацията за икономическо съдействие и развиване от 136 страни, които дават 90 % от международния БВП.

Минималният предел ще им донесе спомагателни доходи от 150 милиарда $ годишно.

На прицел са компании с оборот над 20 милиарда евро и доходност над 10 на 100. Този предел ще бъде понижен до 10 милиарда след седем години.

Целта на промяната е софтуерни колоси като Google, Амазон, Facebook и Епъл да не заплащат алегорични налози по отношение на техните облаги, нарастнали мощно в изискванията на пандемията от Covid-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР