Лидерите на Иран, Русия и Турция обсъдиха поетапна стабилизация“ в

...
Лидерите на Иран, Русия и Турция обсъдиха поетапна стабилизация“ в
Коментари Харесай

Иран, Русия и Турция обсъдиха поетапно стабилизиране на Идлиб

Лидерите на Иран, Русия и Турция разискаха „ поетапна стабилизация “ в сирийската провинция Идлиб с допустимо подписване на помирение с някои размирен групи, съобщи съветският президент Владимир Путин след диалозите през днешния ден в Техеран, съобщи Агенция Франс Прес..

„ Обсъдихме съответни ограничения по отношение на поетапна стабилизация в зоната за деескалация Идлиб, която планува опция за мир с тези, които са подготвени за разговор, сподели той след срещата с Реджеп Ердоган и Хасан Рохани за ориста на последния размирен бастион в Сирия.

Путин сподели, че Русия се надява, че нейният „ апел за мир в зона Идлиб ще бъде чут добре “. „ Ние ще се стремим към помирение сред всички враждуващи страни, което не се отнася за терористичните организации “, добави той.

„ Надяваме се, че представителите терористичните организации има задоволително здрав разсъдък, с цел да прекратят съпротивата и да сложат оръжие “, уточни Путин.

„ Наш общ и категоричен приоритет е окончателното очистване на тероризма в Сирия. Основната ни цел в сегашния миг е да прогоним бойците от провинция Идлиб, където наличието им продължава да е директна опасност за сигурността на сирийските жители и на жителите на целия район “, уточни той.

Путин упрекна терористите, че употребяват цивилното население за жив щит, и също така увери, че разполага с " неопровержими доказателства ", че се готвят " опити за инсценировка за потребление на химическо оръжие от сирийските управляващи ".

В взаимното изказване от срещата се показва, че трите страни ще работят за елиминирането на терористичните организации „ Ислямска страна “ и Фронта „ Ан Нусра “ от територията на Сирия. Те постигнали и единодушие да „ работят взаимно за разрешаване обстановката в Идлиб според духа на съдействие, който характеризира процеса от Астана “.

Трите страни са гаранти на така наречен Процес от Астана – серия от договаряния, почнали след съветската военна интервенция на страната на режима в Дамаск през септември 2015 ж., които засенчиха подкрепяните от Запада диалози под егидата на Организация на обединените нации в Женева.

Докато Русия и Иран поддържат режима на сирийския президент Башар Асад, Турция стои зад някои опозиционни бойци, като президентът Ердоган предизвести при започване на срещата в Техеран, че всяка атака против Идлиб ще се трансформира в „ кървава баня “.
Следващата среща в този троен формат ще бъде в Русия, се показва в официалното съобщение след диалозите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР