Лидерите на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел постигнаха съгласие

...
Лидерите на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел постигнаха съгласие
Коментари Харесай

Партията на Меркел се съгласи да търси коалиция със социалдемократите

Лидерите на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел реализираха единодушие да търсят Голяма коалиция със социалдемократите за преустановяване на политическата невъзможност в най-голямата стопанска система в Европа, оповестяват международни организации.

След неуспеха на договарянията за коалиция със Свободната демократическа партия и Зелената партия единственият вид пред християндемократите преди Германия да се насочи към предварителни избори е коалиция със социалдемократите.

През последните четири години Германия точно беше ръководена от Голяма коалиция.

" Имаме безапелационното желание да съставим дейно държавно управление ", сподели Даниел Гюнтер, министър председател на провинция Шлезвиг-Холщайн, пред публицисти след четиричасова среща на водещите членове на Християндемократическия съюз.

" Твърдо имаме вяра, че това не е държавно управление на малцинството, а е съюз с парламентарно болшинство. Това е Голяма коалиция ", добави той.

Срещата се организира след безапелационната поддръжка на премиера на Бавария за коалиция сред консерваторите и социалдемократите.

Съюз сред консерваторите и социалдемократите е най-хубавият вид за Германия - по-добър от коалиция със свободните демократи и Зелената партия, нови избори или държавно управление на малцинството, сподели пред " Билд ам зонтаг " Хорст Зеехофер, водач на Християнсоциалния съюз.

Социологическо изследване на Emnid демонстрира, че 52% от германците поддържат огромна коалиция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР