Лидерите на Европейския съюз и китайският президент Си Дзинпин одобриха

...
Лидерите на Европейския съюз и китайският президент Си Дзинпин одобриха
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС договориха основните принципи на инвестиционната сделка с Китай

Лидерите на Европейския съюз и китайският президент Си Дзинпин утвърдиха правилата на капиталовия пакт, макар опасенията по отношение на трудовите и човешките права, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Европейският съюз и Китай завършиха договарянията за цялостното съглашение за капиталово съдействие. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) след

" Европейски Съюз има най-големия обединен пазар в света. Отворени сме за бизнес, само че сме последователи на реципрочността, равните условия и полезности. Днес Европейски Съюз и Китай завършиха договарянията за капиталовото съглашение ", написа тя в своя Туитът акаунт, наблягайки, че договорката ще способства за „ по-балансирани търговски и бизнес благоприятни условия “.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Лидерите на Европейския съюз и китайският президент Си Дзинп...

Както съобщи организация Синхуа, съглашението е реализирано следвидеоконференция, извършена с присъединяване на китайския президент Си Дзинпин, френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Ангела Меркел, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Сделката за вложения сред Европейски Съюз и Китай ще даде невиждан достъп на европейските компании до китайския пазар, като Пекин се ангажира да " работи за " одобрение на интернационалните трудови правила, съобщи Брюксел.

Наричайки договорката пакт „ от огромно икономическо значение “, в изказване на Европейски Съюз се споделя: „ Китай се ангажира с невиждано равнище на пазарен достъп за вложителите от Европейски Съюз “.

В допълнение Европейски Съюз съобщи, че Китай се е заел с " дейно използване " на разпоредбите на Международната организация на труда, които към този момент е утвърдил " и да работи за утвърждението на главните конвенции на МОТ, в това число и тези по отношение на насилствения труд ".

Преговорите сред Европейски Съюз и Китай за капиталово съглашение не престават от 2013 година Очаква се то да усъвършенства изискванията на китайския пазар за европейските вложители и да обхване редица основни области като финанси, телекомуникации и произвеждане на електрически транспортни средства. По този метод европейският бизнес ще получи по-благоприятни условия за разширение на достъпа до пазара на КНР от американския, твърди ТАСС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР