Лидерите на ЕС взеха решение да отзоват посланика на Съюза

...
Лидерите на ЕС взеха решение да отзоват посланика на Съюза
Коментари Харесай

ЕС тръгва мощно срещу Русия

Лидерите на Европейски Съюз взеха решение да отзоват посланика на Съюза в Русия, заяви „ Free Europe”.

Решението беше взето след петчасова полемика на водачите на страните – членки в Европейския съвет. Решението е записано и в обща декларация.

То е взето след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи, че страните в Европейски Съюз споделят английската позиция, че най-вероятно Русия стои зад офанзивата против Скрипал.

„ Русия съставлява заплаха за нашите полезности. За това и ние се сплотяваме в отбрана на тези полезности “, съобщи Туск.

В знак на взаимност към Лондон, пет европейски страни са изразили подготвеност да прогонят съветски дипломати. Това са Литва, Латвия, Естония, Полша и Франция. Според специалисти това може да заплаши съветските шпионски мрежи. Германия също разгласи, че е подготвена за избрани дейности. В момента се чака позицията на Съединени американски щати.

Страните чакат и Доналд Тръмп да официализира стопирането на нарасналите мита за Европейски Съюз. Информацията беше оповестена през вчерашния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР