Лидерите на ЕС се подготвят да проведат извънредна среща на

...
Лидерите на ЕС се подготвят да проведат извънредна среща на
Коментари Харесай

ЕС на тръни. Лидерите се срещат на пожар в Брюксел

Лидерите на Европейски Съюз се приготвят да проведат изключителна среща на високо ниво по отношение на рецесията в Украйна тази седмица в границите на среща с африканските си сътрудници, съобщи почитан чиновник на Европейски Съюз.

Опасенията, че Русия може да възнамерява скорошно навлизане в прилежащата страна, набъбнаха след страшните предизвестия на Запада за масирано скупчване на войски по границата.

Германският канцлер Олаф Шолц беше последният водач на Европейски Съюз, който предприе дипломатически старания, като организира диалози във вторник в Киев, преди да замине за Москва за среща с съветския президент Владимир Путин.

Служителят съобщи, че Брюксел изчаква резултатите от визитата на Шолц в Кремъл и че е " допустима " изключителна среща на върха, в случай че се наложи, когато водачите на Европейски Съюз се съберат в Брюксел в четвъртък за срещата по Африка.

Европейски Съюз - дружно с други западни съдружници - даде обещание да наложи огромни наказания на Москва, в случай че тя реализира ново навлизане в Украйна. Длъжностните лица в Брюксел предложиха редица разновидности за наказания, само че водачите на 27-те държави-членки ще би трябвало да ги одобрят.

Служител на Европейски Съюз, говорещ при изискване за анонимност, съобщи, че Западът не може да каже дали Путин към този момент е взел решение за навлизане, само че предизвести, че нахлуване може да бъде осъществено във всеки един миг.

Москва, която отхвърля да възнамерява навлизане, през днешния ден даде сигнал за допустимо облекчение на рецесията, като остави отворена вратата за разговор със Запада и съобщи, че приключва някои военни учения. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР