Лидерът във Висшата лига Манчестър сити се отказва от намерението

...
Лидерът във Висшата лига Манчестър сити се отказва от намерението
Коментари Харесай

"Сити" се отказва от Алексис Санчес, но "Челси" влиза в битката за чилиеца

Лидерът във Висшата лига " Манчестър сити " се отхвърля от желанието си да притегли нападателя на " Арсенал " Алексис Санчес, настояват BBC и Sky Sports, базирайки се на източник от клуба. " Гражданите " изглеждаха като любимец за подписа на чилиеца, който желае да напусне " Емиратс ". Смяташе се, че Санчес ще се събере с някогашния си треньор от " Барселона " Хосеп Гуардиола и даже е податлив да жертва огромен бонус единствено с цел да подпише с " жителите " в този момент, а не през лятото като свободен сътрудник.

През уикенда Санчес беше изваден от групата на " Арсенал " за гостуването на " Борнемут ", а Арсен Венгер разгласи, че чака развиване на въпроса с негов трансфер в идващите 48 часа. Изненадващо " Манчестър юнайтед " се включи в борбата за Санчес, като съгласно медиите на Острова предлага повече пари на " Арсенал " и по-голяма заплата на чилиеца.

" Мениджърът Гуардиола и президентът Халдун ал Мубарак считат, че футболистът е прекомерно безценен, и приключват всички договаряния с неговите представители ", написа BBC.

Твърди се, че Санчес е изискал прекомерно висока заплата от " гражадните ", само че те отхвърлят, защото това би разрушило съблекалнята.

Според Sky Sports " Юнайтед " е подготвен да плат 35 милиона паунда на " Арсенал ", както и
бонус от 5 милиона на сътрудника на Санчес. Също по този начин на " Олд Трафорд " оферират заплата от 350 хиляди паунда седмично на нападателя. В момента на " Емиратс " той взима 140 хиляди.

 Конте, който искаше Санчес още в
© Reuters

Конте, който искаше Санчес още в " Ювентус ", ще се опита да го отмъкне в последния миг.

За подписа на чилиеца обаче се появи и нов претендент, като това е първенецът " Челси ". Мениджърът на сините Антонио Конте харесва Санчес и го искаше още в някогашния си отбор " Ювентус ", когато нападателят играеше за " Удинезе ". На " Стамфорд бридж " се нуждаят от укрепване в предни позиции, където разчитат само на Алваро Мората и Еден Азар.

Освен това " Челси " има опит в това да отмъква футболисти в последния миг. През 2013 година сините подписаха с Вилиан от съветския " Анжи ", макар че прекосяването му в " Тотнъм " беше посочено като несъмнено.

В последните месеци нападателят на " Арсенал " неколкократно изрази предпочитание да си тръгне, с цел да печели трофеи. След прехвърлянето си на " Емиратс " през 2014 година за 32 милиона паунда той завоюва два пъти ФА къп, само че изясни, че желае да е първенец.

През лятото Санчес беше контрактуван за " Сити " в договорка за 60 милиона паунда, само че в последния миг " Арсенал " отхвърли да го пусне, тъй като не съумя да контракти негов заместител.

Впоследствие договарянията му за нов контракт с " артилеристите " пропаднаха, откакто Санчес искаше двойно по-висока заплата от тази, която получава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР