Лидерът във Висшата лига Ливърпул си осигури аванс от 13

...
Лидерът във Висшата лига Ливърпул си осигури аванс от 13
Коментари Харесай

Технологията за видеоповторения беляза десетата поредна победа на "Ливърпул"

Лидерът във Висшата лига " Ливърпул " си обезпечи задатък от 13 точки по Нова година след победа в последния си мач за 2019 година Червените се постановиха над " Уулвърхемптън " с 1:0 и записаха десета поредна победа в шампионата.

В воин за отбора на Юрген Клоп се трансформира Садио Мане, който означи единственото попадение в 42-ата минута.

В срещата " Ливърпул " игра пресметливо, само че и срещна добре проведен тим. " Вълците " не бяха на висотата от успеха си над " Манчестър сити " два дни по-рано, само че действаха устойчиво и затрудниха водача. Заради дребното време сред мачовете гостите бяха и със мощно изменен тим.

" Ливърпул " е непобеден към този момент в 36 следващи мача във Висшата лига. Мърсисайдци записаха 31 триумфа и единствено пет провали в този интервал, като имат една единствена загуба във Висшата лига през 2019 година, нанесена от " Манчестър сити " на 3 януари.

Двубоят на " Анфийлд " беше белязан и от интервенция на технологията за видеоповторения, която влезе в приложимост в края на първото полувреме.

В 42-ата минута Мане се разписа, само че в началото попадението беше анулирано поради подозрения за игра с ръка на Адам Лалана. Повторенията демонстрираха, че англичанинът овладява с рамо и голът беше зачетен.

 Технологията за видеоповторения беляза десетата поредна победа на
© Reuters

Попадението на сенегалския нападател се оказа и под №200 за мърсисайдци на " Анфийлд ", откогато Юрген Клоп е отпред на отбора.

Само три минути по-късно " вълците " изравниха след хубаво центриране на Джони и прецизен удар от фланга на Педро Нето.

Преглед на повторенията сподели, че при започване на офанзивата испанецът е със сантиметри пред Андрю Робъртсън и поради това голът на гостите беше анулиран. Въпреки митингите на треньора Нуно Еспирито Санто отборът му трябваше да се помири с решението.

 Технологията за видеоповторения беляза десетата поредна победа на
© Reuters

След почивката " Ливърпул " игра пресметливо и разчиташе на трайно притежание, до момента в който гостите бяха по-активни. Шансовете, които се откриха пред " Уулвърхемптън " обаче не бяха употребявани от запасите Раул Хименес и Адама Траоре.

Домакините не насочиха нито един прецизен удар за вторите 45 минути.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР