Лидерът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи

...
Лидерът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи
Коментари Харесай

Джокович не бе допуснат до Австралия | Премиерът: Граничните власти си свършиха работа

Лидерът в международната класация по тенис Новак Джокович не получи позволение от локалните управляващи да влезе в Австралия и няма да може да играе на първия за годината шампионат от Големия Шлем.

Както е известно Джокович бе арестуван на летището в Мелбърн, поради неверна виза, в която не е включено “медицинско изключение ” за липса на сложена ваксина.

След това той бе заключен под защита в стая на летището, телефонът му бе иззет и бе разпитван над 3 часа от локалните управляващи.

В последна сметка държавното управление на щата Виктория отхвърли да одобри визата на сърбина и не му разреши да влезе в страната.

Австралия ще депортира международният номер едно в света на тениса Новак Джокович с претекста, че сърбинът - антиваксър не е извършил строгите условия за влизане в страната по време на пандемията, и не е имунизиран, съобщи Франс прес.

Джокович не можа да даде документ за цялостна имунизация или здравно доказателство че е освободен от ваксина по медицински аргументи. Тенисистът кацна в Мелбърн, с цел да отбрани купата си на Australian Open.

Сърбинът обаче може да остане под карантина, с цел да апелира решението.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък съобщи, че ще вземе всички ограничения, с цел да спре издевателството над Ноле от австралийските управляващи.

" Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите управляващи вземат всички ограничения, с цел да спрат издевателството на най-хубавия тенисист в света в най-кратък период.

В сходство с всички правила на интернационалното обществено право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за правдивост и истина.

Иначе Новак е мощен, какъвто всички го познаваме ", показа Вучич в обществените мрежи.

Премиерът на Австралия: Граничните управляващи си свършиха работа

Премиерът на Австралия Скот Морисън съобщи, че граничните управляващи на страната са " свършили своята работа ", откакто международният номер 1 в тениса Новак Джокович не бе позволен да влезе в страната.

Деветкратният първенец от Откритото състезание на Австралия кацна в Мелбърн през вчерашния ден, само че след дълъг разпит и инспекция на документите от страна на граничен надзор визата му не бе утвърдена и той не получи позволение да влезе в страната.

" По отношение на господин Джокович - разпоредбите са правила и няма изключения. Правилата са правила. Това е политиката на държавното управление. Точно политиката на държавното управление за прецизен граничен надзор във връзка с пандемията докара до това Австралия да има една от най-ниските смъртности от коронавирус в света. Граничните управляващи си свършиха работата, влизането в страната изисква две сложени ваксини или здравно изключение. Беше ми обявено, че такова изключение не е било показано и като резултат, той е предстои на същите правила, както всички други ", разяснява Морисън.

Очаква се Джокович да апелира отхвърли да получи виза пред съда през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР