Лидерът в сектора за модерна търговия в България Kaufland отбелязва

...
Лидерът в сектора за модерна търговия в България Kaufland отбелязва
Коментари Харесай

Kaufland отбелязва 15 години от стъпването си на българския пазар

Лидерът в бранша за съвременна търговия в България Kaufland отбелязва своята 15-годишнина на българския пазар. На 8 март 2006 година комерсиалната верига открива своя първи хипермаркет в Пловдив. Градът се трансформира в корена, от който стартира задачата на веригата да предлага многообразие от качествени артикули на атрактивни цени и чудесно потребителско прекарване.

По случай годишнината на компанията ръководителят на УС на Kaufland България Иван Чернев се срещна с кмета на Пловдив господин Здравко Димитров и сервира благодарствена грамота на Община Пловдив, на града и неговите поданици като израз на своята дълбока благодарност за поддръжката и сполучливото партньорство през всички тези 15 години. Търговската верига получи специфичен плакет от името на Община Пловдив в символ на признателност за положителното съдействие на локално равнище.

" Искам да благодаря сърдечно на Община Пловдив, на града и неговите поданици за обичайно положителните ни връзки и мощната поддръжка за осъществяване на нашата активност в града през всички тези години! Град Пловдив има прочувствена стойност за нас, тъй като тук стартира нашата сполучлива история и нашата задача да подобряваме качеството на живот в България ", сподели Иван Чернев.

" Община Пловдив като център на най-бързо разрастващата се индустриална зона в България поддържа социално-отговорните компании и тези, които обезпечават резистентен бизнес, потребен за общността, каквато е Kaufland България. Поздравявам Kaufland, че към този момент 15 години е на българския пазар и отговорно работи за своите клиенти ", съобщи Здравко Димитров.

Със своите 60 хипермаркета в 34 града в страната и годишен оборот, надхвърлящ 1.6 милиарда лева, Kaufland България е водещата компания в бранша за съвременна търговия в страната. Хипермаркетите на веригата с разнороден подбор, надхвърлящ 20 000 продукта в най-големите й обекти, са се трансформирали в дейна част от живота на градовете, в които участват. Компанията развива активността си посредством неповторим бизнес модел, в който водещ е стремежът на веригата да даде на своите клиенти богат подбор от качествени и свежи артикули на отлични цени, както и съвършено потребителско обслужване.

Kaufland България е един от основните вложители у нас и значим фактор за развиването на националната и районна стопанска система. От момента на своето идване у нас комерсиалната верига е вложила 1.6 милиарда лева в създаване на обекти, над 100 млн. лева в рационализация на обекти и енергийно дейно съоръжение и 18 млн. лева в дарения, в това число за построена инфраструктура.

Стартирала активността си с 436 чиновници в България, през днешния ден комерсиалната верига е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 души и Топ шеф, сертифициран от интернационалния самостоятелен институт Top Employers Institute. В качеството си на шеф, през последните 15 години Kaufland България влага над 890 млн. лева в заплати, 139 млн. лева в осигуровки, 4.4 млн. лева в образования на своите чиновници и 34 млн. лева в обществени придобивки. Компанията развива и дълготрайна политика за корпоративна обществена отговорност под мотото " Действията носят смяната ".

Днес на локално равнище Kaufland постанова практики за транспарантен бизнес и вкарва най-модерните интернационалните технологии и нововъведения във всяка сфера на своята активност. Компанията влага в развиване на връзките с родните производители и снабдители, като огромна част от оборота на Kaufland се образува от български снабдители. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР