Лидерът в редовния сезон на Националната баскетболна лига Рилски спортист

...
Лидерът в редовния сезон на Националната баскетболна лига Рилски спортист
Коментари Харесай

Рилски спортист и Черноморец откриват полуфиналната серия в НБЛ в Арена Самоков

Лидерът в постоянния сезон на Националната баскетболна лига Рилски състезател се изправя против един от най-неудобните си противници в плейофите на шампионата. Тимът на Людмил Хаджисотиров приема състава на Черноморец в първия мач от полуфиналната серия сред двата отбора. Двубоят е довечера от 19:00 часа в зала " Арена Самоков ".

В тази серия също се играе до три победи от общо вероятни пет мача, по сходство на към този момент почналата борба сред тимовете на Балкан и ЦСКА. Там резултатът е 1-0 в интерес на " армейците ", откакто те завоюваха първия мач с 90:79 в Ботевград. Победителите от двете серии ще се изправят един против различен в спор за купата през сегашния сезон.

Черноморец се трансформира в първия тим, който съумя да нанесе две следващи провали на Рилски състезател в границите на една седмица. Това се случи в средата на март, когато " акулите " на Васил Евтимов първо победиха доминатора в постоянния сезон с 87:72 в Самоков, а шест дни по-късно го и отстраниха от шампионата за Купата на България още на четвъртфиналите след триумф с 82:78 след продължение. Така бургазлии стопираха 12-годишната суша без победа над този противник и дадоха поръчка, че могат да се опълчат на водачите, трансформирайки се в прикрит любимец за трофея.

Рилски състезател трябваше да наваксва закъснение от 0-1 победи още на четвъртфиналите, откакто бе притиснат до стената от Академик Пловдив. Първенците в постоянния сезон обаче се стегнаха и употребявайки съществуването на Йордан Минчев, който беше осъден в първия мач, обърнаха серията в своя изгода и завоюваха с 2-1. Черноморец пък доближи много по-безпроблемно до полуфиналите, откакто в профил Спартак Плевен с 2-0 в типичен конфликт сред четвъртия и петия в крайното класиране.

Рилски състезател и Черноморец играха общо четири пъти през акцията, поделяйки си по две победи. Рилецо имаше превъзходство в първите два мача и ги завоюва с 98:91 в Бургас и с разгромното 102:64 в Самоков, преди да получи своевременна реакция от " акулите ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР