Лидерът в производството на торби и опаковки от хартия, текстил

...
Лидерът в производството на торби и опаковки от хартия, текстил
Коментари Харесай

"Екстрапак" инвестира 25 млн. лв. в модерен бизнес център във Велико Търново

Лидерът в производството на торби и опаковки от хартия, текстил и полиетилен - компанията " Екстрапак ", се впуска в ново начинание - построяването на съвременен бизнес център без аналог освен във Велико Търново, само че и в цялата страна. Проектът Business Center Veliko Tarnovo (BCVT) беше публично показан на 19 септември тази година, а построяването му ще отнеме две години и ще завърши през есента на 2021 година

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На 300 метра от " Мол Велико Търново "

Проектът е дело на студио " Иво Петров архитекти ", а построяването е поверено на компания " Лъки строй 2011 " ЕАД - Габрово. Инвестицията в строителството (без съоръжение и обзавеждане) е в размер на 25 млн. лева и е обезпечена със заем от Уникредит Булбанк.

BCVT е ситуирана върху някогашните здания на СБА (Съюз на българските автомобилисти) в западната част на Велико Търново - в съседство с първия цех на " Екстрапак ". Макар че не е в централната част на града, по права линия бизнес центърът отстои на 300 метра от " Мол Велико Търново ", магазини " Практис " и " Зора " ; в съседство са и футболните стадиони на " Спортно Търново " и тенис комплекс " Хемус ". Инвеститорът води договаряния с община Велико Търново пред центъра да се обособи автобусна спирка.

Над 30 хиляди кв. метра

Разгъната застроена повърхност на BCVT е 30 362 кв.м. Той ще е на осем етажа плюс един под земята и един механически. Бизнес центърът ще разполага с паркинг за 230 паркоместа, 161 велосипедни места и 33 станции за зареждане на коли с електрическа сила. Офис пространствата ще са с повърхност от 58 до 600 кв.м, или общо 15 000 кв.м, и ще могат да бъдат гъвкаво конфигурирани.
Бизнес центърът ще разполага и с пространства за споделени работни места. Те ще могат да се наемат от великотърновци или посетители на града, които нямат непрекъснато работно място. " Във компаниите с до трима чиновници, на които им е омръзнало да работят от у дома или в парка, предлагаме пространства за споделено работно място. В София и други огромни градове тази процедура е известна и става все по-модерна. Така чиновниците ще могат да наемат работно място за един ден ", разяснява Милен Георгиев, един от основателите и съсобствениците на " Екстрапак ", при представянето на плана.
Предвижда се на първото равнище да има търговски обекти, които ще имат пряк изход на паркинга. Конгресният център за 700 души ще е най-големият и съвременен в района. Освен огромна зала ще има и 5 по-малки, които също ще могат да се конфигурират според от желанията на клиентите. Голямата конгресна
зала е проектирана по този начин, че в нея ще може да влезе и излезе огромен автомобил, който прави дебют или показване на българския пазар.

Мултифункционалната постройка ще разполага още с така наречен data center - пространства за разполагане на сървъри, ще могат да се наемат и пространства за предпазване на книжен или различен тип списък. Посетителите също така ще могат да употребяват плувен басейн с дължина 25 метра и ширина 12.5 м ( 5 коридора по 2.5 метра) и подводно осветяване, състезателен център и кантина за хранене.

Енергийно ефикасна постройка

Сградата е енергийно ефикасна, като отоплението и охлаждането ще се обезпечават посредством геотермална сила, добивана от 72 сонди. Те няма да имат допир с подземните води, а ще акумулират топлота или мраз (в взаимозависимост от сезона) от земята под бизнес центъра. Разбира се, постройката ще е електрифицирана и подсигурена със лични подстанции, само че разноските за електричество ще намалеят 6 пъти с помощта на сондите за геотермална сила. Дружеството също така счита да изкупува единствено електричество от възобновими източници.

Идеята за бизнес центъра се е появила преди няколко години, когато бизнесмените от " Екстрапак " разбрали, че има търсене на съвременни и софтуерни офиси в Търново, само че предложение няма. Самият Милен Георгиев, който е притежател и ръководи великотърновската IT компания " Експерта ", осъзнава, че компанията му не може да се разраства без нови офиси. " В града не се оферират висококачествени офис пространства. Ако някой желае да развива бизнес с висока добавена стойност, мъчно може да го направи без съществуването на сходен план ", уточни Милен Георгиев.
Със закупуването на терен от 11 дка до първия цех на " Екстрапак " концепцията стартира да се материализира и след две години " Бизнес център Велико Търново " ще може да посрещне първите си наематели и гости.

Проектът в цифри

- Разгъната застроена повърхност (РЗП): 30 362 м²
- Етажи: 8 + механически + под земята
- Срок за осъществяване: 2019 - 2021 година
- Инвестиция: 25 млн. лева Какво ще предлага BCVT

- Гъвкави офисни пространства, които могат да се конфигурират по избор
на наемателя
- Паркинг за 230 автомобила, 161 велосипеда и мотопеда, 33 станции за зареждане на електроавтомобили
- Търговски пространства с пряк изход към паркинга
- Осем конферентни зали, като най-голямата ще е за 700 души
- Фитнес и плувен басейн
- Три зали за групови спортове
- Кетъринг кухня и зала за хранене
- Споделено работно пространство
- Дейта център за инсталиране на сървърно съоръжение
- Склад с опция за наемане на палет място или резервоар за списък
- Озеленена тераса-градина
- Детска забавачница
- Автомивка
- Стая за куриерски пратки
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР