Лидерът в Националната хокейна лига Нешвил записа шеста поредна победа

...
Лидерът в Националната хокейна лига Нешвил записа шеста поредна победа
Коментари Харесай

Лидерът Нешвил остана без поражение като гост

Лидерът в Националната хокейна лига Нешвил записа шеста поредна победа като посетител след 4:1 в залата на Тампа Бей и остана без проваляне при посещение от началото на сезона. Носителят на " Везина Трофи " за най-хубав вратар през предишния сезон Пека Рине отрази 42 удара при завръщането си на леда, откакто пропусна пет мача поради контузия. Кале Ярнкрок и Кайл Търис се отличиха с по гол и асистенция, а Роман Йоси и Миика Саломаки също вкараха за Нешвил, който събра 20 точки.

Слейтър Кукук се разписа за Тампа, който остана водач в Източната конференция със 17 точки, само че прекъсна серия от четири следващи домашен победи.
Монреал нанизи три безответни попадения в последните 3:04 минути и завоюва с 6:4 против гостуващия притежател на купа " Стенли " Вашингтон. Алекс Овечкин и Ларс Елер се разписаха по два пъти, а столичани наваксаха закъснение от 1:3 и стигнаха до поврат за 4:3 малко след средата на втория интервал. Яспери Котканиеми с втория си гол изравни, а Макс Доми даде задатък на домакините с прецизен изстрел 22 секунди преди края. 2 секунди по-късно Джоел Армия вкара на празна врата, а с това беше подложен нов връх за най-кратко време сред два гола в Националната хокейна лига. Брендън Галагър също се разписа два пъти за Монреал.
Джош Бейли единствен се разписа при дузпите и донесе успеха на НЮ Йорк Айлъндърс с 3:2 над гостуващия Питсбърг. Бейли и Андерс Лий вкараха в постоянното време, а двата тима събраха по 15 точки и се изравниха на върха в дивизия Метрополитън. Доминик Симон Евгени Малкин се разписаха за Питсбърг.
Джъстин Абделкейдър осъществя за първи път в кариерата си при числено понижен състав и донесе успеха на Детройт с 4:3 над гостуващия Ню Джърси. Това беше 632-и мач на Абделкейдър в лигата, а с попадението си 7:10 минути преoи края той донесе третия пореден триумф на домакините.

Калгари вкара четири следващи гола в третия интервал и направи поврат от 1:4 за триумфа с 6:5 против гостуващия Колорадо. Майк Джордано се отличи с попадение и две асистенции.

Оскар Сундквист се разписа два пъти и оказа помощ на Сейнт Луис да завоюва с 5:3 против вицешампиона Лас Вегас. Патрик Лаине осъществя хеттрик при завръщането си вкъщи, а Уинипег завоюва с 4:2. Двубоят се игра в Хелзинки. Дъстин Байфюлиън и Блейк Уийлър способстваха с по три асистенции, а вратарят Конър Хелебък отрази 36 шайби.
Сергей Бобровски парира 44 удара, 25 от които в третия интервал, с което оказа помощ на Кълъмбъс да победи Сан Хосе с 4:1. Дрейк Кагюла се разписа два пъти, а Мико Коскинен избави всичките 40 изстрела към мрежата си и записа първи " шътаут " в кариерата си, при триумфа на Едмънтън с 34:0 над гостуващия Чикаго.

Вратарят Крейг Андерсън пък отрази 46 удара, а Отава надви с 4:2 над Бъфало.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР