Лидерът в музикалния стрийминг Spotify е подал конфиденциално заявление пред

...
Лидерът в музикалния стрийминг Spotify е подал конфиденциално заявление пред
Коментари Харесай

Spotify ще бъде първата голяма компания, излязла на борсата без първично публично предлагане

Лидерът в музикалния стрийминг Spotify е подал конфиденциално заявление пред американските финансови регулатори за непосредствено излизане на борсата през първата половина на 2018 година

Ако това се случи, оценената на 19 милиарда $ Spotify ще сътвори казус с настояването си за непосредствено регистриране, което е нехарактерен метод да се търси борсово присъединяване без набиране на нов капитал. Освен това, ранните вложители в компанията ще имат много сериозен късмет за огромна облага.

Искането е подадено благодарение на Goldman Sachs, Morgan Stanley и Allen & Co.

Обикновено излизането на борсата се свързва с търсене на по-добър обществен авторитет и обвързваното с това увеличение на опциите на сдружението за нови партньорства и шансове за продобиване на търгове и доверие.

Първичното обществено предложение или на британски initial public offering (IPO) е действието на в началото предложение на акции на една компания на фондова борса. Основните плюсове от това една компания да е обществена са различно финансирането посредством борсата и улеснени покупко-продажби по придобивания и сливания с компании единствено с замяна на акции.

На собствен ред, непосредствено излизане на борсата отстранява потребността от банка или различен медиатор и отстрани множеството разноски по процеса.

Spotify ще бъде най-голямата компания, приложила сходен метод и този казус може да промени метода , по който фирмите подхождат при предлагането на акциите си на борсата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР