Лидерът в генералното класиране за Световната купа по ски алпийски

...
Лидерът в генералното класиране за Световната купа по ски алпийски
Коментари Харесай

Марко Одермат няма да стартира в Шладминг тази вечер

Лидерът в генералното класиране за Световната купа по ски алпийски дисциплини няма да взе участие в днешния нощен великански слалом в Шладминг (Австрия). Швейцарецът няма да започва на „ Планай “, поради травмата, която получи в първото втурване в Кицбюел (Австрия) предишния петък.

В резултат на получената контузия настоящият притежател на огромния бистър глобус не се включи във второто втурване на „ Щрайф “, а през днешния ден ще пропусне и старта в Шладминг. От швейцарската федерация оповестиха, че в идващите дни ще стане ясно дали Одермат ще пътува за Кортина д`Ампецо (Италия), където в събота и неделя ще се проведат два супергигантски слалома.

Преди надпреварата на „ Планай “ довечера Одермат води с 225 точки на Александър Омод Килде (Норвегия) в борбата за огромния бистър глобус. Швейцарецът е лидер и в класирането в гигантския слалом, в което той води със 115 пункта от Хенрик Кристоферсен (Норвегия). И двамата норвежци ще вземат участие довечера, като Кристоферсен ще бъде с 4-ти стартов номер, а Килде с 16-ти.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР