Лидерът скептик за втория и третия мандат, затова предлага всякакви

...
Лидерът скептик за втория и третия мандат, затова предлага всякакви
Коментари Харесай

Борисов готов да остави служебни министри в новия кабинет, ако и Радев е съгласен

Лидерът песимист за втория и третия мандат, по тази причина предлага всевъзможни отстъпки и зове “Промяната ” и Демократична България: “Айде, малко да се кротнем всички и да кажем какво може да се направи ”
Оставане на служебните министри като спешен излаз от рецесията - за този сюжет, разказан от “24 часа ” предходната седмица, за първи път загатна през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Изявлението му пристигна на фона на все по-малката възможност да бъде подсилен кабинет с мандата на ГЕРБ, откакто “Промяната ” изрично отхвърли даже да отиде на диалози с работната група, която спечелилият в изборите счита да излъчи.

За договарящи Борисов уточни Соломон Паси и Росен Плевнелиев - хора отвън партията, които могат да протегнат ръка вдясно. От “Демократична България ” обаче също не откликнаха.

Ако желаеме непоклатимост в България, колкото и да не ми харесва (и на сътрудниците от ГЕРБ), разновидността е сред Политическа партия, ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи, Стефан Янев по разнообразни политики. Така в прав текст Борисов назова обстоятелствата.

Предвид очевидното отвращение на останалите партии за договаряния той позволи вид част от актуалните служебни министри да останат. Като направи ангажимента: “Ако Радев желае да взе участие и да носи отговорност ”.

Малко да се кротнем всички и да кажем какво можем да създадем. Резултатите от изборите би трябвало да накарат всички да се смирят, както сме се смирили и ние. Хората към този момент са изтощени, уплашени, обърна се още водачът на ГЕРБ към останалите.

Отново акцентира, че на следващите предварителни избори резултатът ще е отново същият, тъй като “партиите няма от кое място да вдигнат или къде да изгубят ”.

Пак същото ще се получи. Само че народът ще бъде доста зле, съобщи Борисов. Не пропусна да посъветва сътрудниците си да ревизират “кога била България по-добре - при ГЕРБ или при “Промяната ”. Когато обстоятелствата приказват, и те си мълчат.

Въпреки това Борисов показва подготвеност да се съобрази с желанията на партиите с евроатлантическа ориентировка.

Затова ние им споделяме - поставете си изискванията на тази контактна група и през нея да преговаряме, подчерта Борисов

На този декор безапелационното отвращение на политици да договарят става все по очевидно. Самият Борисов призна: “Аз в ГЕРБ не мога да намеря хора, които да договарят, тъй като доста ги ненавиждат ”.

“Не би трябвало да позволим консолидираната мафия да има страната! Трябва да консолидираме демокрацията! ”, отсече съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов във фейсбук. Той разгласи, че отводът на десните да влязат “в съглашателство с върха на мафиотската пирамида ГЕРБ ” е задействала всички категории “сътрудници ” за компрометиране на групировката и оказване на обществен напън за договорка със задкулисието.

ГЕРБ и “Промяната ” са като олио и вода, разгласи Искрен Митев от Политическа партия. Експертен кабинет пък бил мятане на прахуляк в очите. Той предвижда нови избори.

“Промяната ” още няма решение, в случай че се стигне до трети мандат, би ли подкрепила държавно управление на друга политическа мощ, което да е подкрепено и от ГЕРБ, изясни пък Никола Минчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР