Лидерът по отбелязани точки в историята на Националната баскетболна асоциация

...
Лидерът по отбелязани точки в историята на Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Карийм Абдул-Джабар - голям играч, но още по-голям човек!

Лидерът по маркирани точки в историята на Националната баскетболна асоциация Карийм Абдул-Джабар пусна на търг четири от шестте си шампионски пръстена, както и други предмети, свързани със славната му кариера. Всички събрани средства ще бъдат дарени за щедрост в помощ на заболели деца, разгласи 71-годишният Абдул-Джабар на персоналната си страница в интернет. Шампионските пръстени, които някогашният център продава, са тези от 1980, 1985, 1987 и 1988 година, извоювани с Лос Анджелис Лейкърс.

Сред другите предмети, с които Абдул-Джабар се разделя, е и топка с подпис от последния мач в кариерата му през 1989 година, която се прави оценка на 75 000 $. Наддаването за пръстените пък стартира на цена от 85 000 $, оповестиха от аукционната къща, която ще организира търга.

" Когато мога да реша сред това дали да държа шампионски пръстен или трофей в някоя стая в нас, или да дам опция на някое дете да промени живота си, изборът пред мен е доста елементарен. Поглеждайки обратно към това, което съм постигнал през живота си и виждайки тези скъпоценни предмети за нещо, което съм направил преди доста, доста години, избирам да мога да видя усмивката на някое дете, държащо животинче в ръката си и да знам, че съм направил нещо за неговото бъдеще. Такива истории нямат цена ", написа още Абдул-Джабар.

В славната си кариера 218-сантиметровият Абдул-Джабар има шест трофеи от НБА, шест наградата за " Най-полезен състезател ", два наградата за " Най-полезен състезател във финалите ", 19 участия в " Мача на звездите ", 10 пъти е избиран в идеалния първи тим за сезона в НБА, 5 пъти е избиран в идеалния първи тим на бранителите в лигата, печели наградата " Новобранец на годината " през 1970-а и три пъти е първенец в колежанското състезание. През 1995 година Абдул-Джабар е признат в " Залата на славата ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР