Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов прочете цитати и творби от

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов прочете цитати и творби от
Коментари Харесай

Костадинов към мнозинството: Може би ще изтриете от учебниците Бенковски и Капитан Петко войвода!

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов прочете цитати и произведения от парламентарната естрада, които, съгласно него, българското държавно управление може би ще желае да отстрани от учебниците.

" При своето посещаване в Съединени американски щати министърът на защитата Тагарев недвусмислено съобщи, а през вчерашния ден още веднъж удостовери, че би трябвало да се трансформират българските учебници по история и от тях би трябвало да се „ изхвърлят “ всички обстоятелства, които внушавали и напомняли за благодарност към Русия ", сподели Костадинов в декларация от трибуната. Няколко дни по-късно неговите думи бяха доказани от министър-председателя Николай Денков, развивайки ги с това, че би трябвало да се показват нови документи и обстоятелства за същинската роля на Русия в българския исторически развой, добави ръководителят на „ Възраждане “, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му всичко това е намерило своя свършек в програмна публикация на „ Свободна Европа “, в която станало ясно, че стихотворението „ Аз съм българче “ би трябвало да бъде отстранено, тъй като по този метод нямало по какъв начин да бъдат интегрирани децата на мигрантите в България. Промяната на учебниците, най-много на учебниците по история, е остаряла концепция на всички неолиберални български държавни управления след 1989 година и войната против българската национална памет няма да спре, разяснява Костадинов.

Той цитира надпис на мраморна плоча в Паметника на свободата на Шипка, който ще бъде ремонтиран. Не знам какво ще се случи с тази плоча, на която написа „ Българино, склони чело на това свято място, свещен монумент на безконечна дружба сред българи и руснаци, увенчали с кръвта си твоята независимост “, сподели Костадинов и добави, че имат учредения да считат, че тази паметна плоча ще бъде унищожена и отстранена. Вероятно същото нещо ще сполети и известната национална ария „ Топчето пукна “, разяснява той и позволи, че пеенето на тази ария ще бъде неразрешено.

Костадинов цитира думи на Георги Бенковски, виждайки изпепелената от пожарища Тракия след потушаването на Априлското въстание - „ Моята цел е реализирана към този момент! В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която в никакъв случай няма да заздравей. А Русия - дано заповяда! “. Вероятно и Георги Бенковски ще бъде заличен от учебниците по история поради тези негови думи, сподели Костадинов.

Лидерът на „ Възраждане “ разяснява, че най-вероятно и Капитан Петко челник ще бъде заличен от българската история, поради негови думи, само че съобщи, че от партията няма да го позволен. Няма тояга, споделя Капитан Петко челник, която да избие Русия от сърцето на българина, цитира Костадинов.

Той изрази опасения и за ориста на стихотворението на Иван Вазов „ Русия “, което прочете от парламентарната естрада. След това Костадинов сподели, че до момента в който четял, някои депутати от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ издавали „ нечленоразделни крясъци: „ Времето “ и дефинира това като срам.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР