Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отхвърли твърденията, че на протеста

...
Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отхвърли твърденията, че на протеста
Коментари Харесай

Костадинов: На протеста на „Възраждане“ няма да има провокатори, това е пропаганда


Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов отхвърли изказванията, че на митинга им против зеления документ в сряда, 23 февруари, ще има провокатори.

Това е вторият за тази година митинг против зеления документ, проведен от партията. Първият беше пред Народното събрание на 12 януари, където се стигна до конфликти сред недоволните и представители на реда. Имаше и опити за принудително влизане в Народното събрание.

Вчера началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи, че зад митингите на огнеборците и служителите на реда стои най-малко един човек от листата с 19-те, предаден от премиера на прокуратурата. По-късно вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че е станала неточност. Готвели се провокации в сряда, когато „ Възраждане “ приготвят проява.

„ Не е нова процедура преди митинги държавното управление да прибегне до агитационен ход. Ние имаме мъчително дежа вю, тъй като през 2020 година по време на митингите имаше една конференция на тогавашния вътрешен министър Младен Маринов, където споделиха по какъв начин са засечени престъпно проявени, а това се оказа неистина “, разяснява Костадинов.

По думите му държавното управление изпитва боязън от митинга, проведен от партията.

„ Няма разлика сред остарелия ГЕРБ и новия ГЕРБ във връзка с пропагандата, сменят се единствено каналите “, сподели Костадинов и добави, че през днешния ден ще изпратят писмо до Рашков, в което ще изискат информация за провокаторите.

Костадинов съобщи, че на техни митинги в никакъв случай не е имало провокатори, а когато са се появявали такива – били изтласквани от множеството.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР