Лидерът на управляващия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер омаловажи различията

...
Лидерът на управляващия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер омаловажи различията
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел не вижда разрив с Макрон за визията му за ЕС

Лидерът на ръководещия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер омаловажи разликите си с френския президент Еманюел Макрон по отношение на визията му за бъдещето на Европа, изразявайки убеденост, че двете страни могат да намерят обща основа, оповестява " Ройтерс ".

През предходната седмица Макрон прикани за фундаментална промяна на Европейския съюз в публикация, оповестена на езиците на всички страни членки на Общността, изтъквайки, че национализмът представлявал все по-голяма опасност за Европейски Съюз в навечерието на изборите за Европейски парламент, които ще се проведат в края на май.

Каренбауер, която е протеже на канцлера Ангела Меркел и в най-хубава позиция да я наследи, сподели някакво припокриване с визията на Макрон, като в същото време предизвести за прекомерно огромна концентрация в неговата визия.

" Няма никакъв раздор ", увери Каренбауер пред локална телевизия, запитана какъв брой дълбоки са различията сред Франция и Германия за това по какъв начин да се ускори Европейски Съюз.

Тя съобщи, че прогрес в политиката на Европейски Съюз постоянно е бил юридически, когато обичайно другите гледни точки на Германия и Франция са се обединявали, добавяйки: " Сега сме в тази фаза. "

Каренбауер през уикенда отхвърли апела на Макрон за минимална европейска заплата и предизвести против групови задължения, отразявайки съпротивата в Берлин за всевъзможни ходове, които биха могли да създадат Германия задължена за задълженията на други страни.

Нейният отговор на Макрон оказа помощ да се запълни празнината, оставена от Меркел, която остави представителя си през предходната седмица да каже, че Германия поддържа полемиките за бъдещето на Европейски Съюз.

Днес представителят на Меркел разяснява: " Г-жа Крамп-Каренбауер към този момент - и това е добре и е значимо - показа предложенията на ХДС и те са в сходство с мислите на канцлера. "

Крамп-Каренбауер посочи през днешния ден, че е съгласна с Макрон за отбраната на външните граници на Европейски Съюз, за политиката за сигурност и защита и за вътрешен европейски банков пазар за банките.

" Фактът, че ХДС има друга политическа позиция по въпроса за преразпределението, по въпроса за изцяло идентични обществени стандарти... от френската не е нищо ново ", акцентира Каренбауер. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР