Лидерът на турската ултранационалистическа партия BBP Мустафа Дестичи заяви, че

...
Лидерът на турската ултранационалистическа партия BBP Мустафа Дестичи заяви, че
Коментари Харесай

Турция ще воюва с Китай за уйгурите, ако е нужно, обявиха турски националисти

Лидерът на турската ултранационалистическа партия BBP Мустафа Дестичи съобщи, че Турция може да води война с Китай, в случай че е належащо , разяснявайки преследването на уйгурите от Пекин , оповестяват медии в Турция.

" Няма страна на света, от която да се опасяваме . Ние надигаме глас по този въпрос, както в Народното събрание, по този начин и обществено. Хората питат дали ще се води война с Китай. Може да се води, в случай че е належащо ", изясни той.
 Китай изясни на Турция, че рецензиите за уйгурите имат и стопански последици
Китай изясни на Турция, че рецензиите за уйгурите имат и стопански последици

Търговският недостиг на Турция с Китай предходната година е 17,8 милиарда $

Но съгласно него има и неща, които би трябвало да се създадат преди воденето на война , " можете също по този начин да започнете разговор ". Миналата седмица го е посетила група уйгури, разказали му за ужасите, пред които са изправени в лагерите, добавя той.

Мълчанието на ръководещата партия ПСР на президента Реджеп Тайип Ердоган и нейната съюзническа партия " Националистическо придвижване " за нарушавания на правата на индивида от Пекин е подложено на критика от опозицията и уйгурите в страната .

Говорителят на ПСР Юмер Челик съобщи на 23 февруари съобщи, че Турция пази териториалната целокупност на Китай и " битката му против терора ". " Въпреки това, ние с огромна угриженост следим отрицателните практики против уйгурите ".
 Франция жигосах
Франция жигосах " институционалната принуда " на Китай против уйгурите

Поне 1 млн. уйгури и други тюркоезични мюсюлмански малцинства са затворени в лагери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР