Лидерът на социалистите Корнелия Нинова ще получи папката с третия

...
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова ще получи папката с третия
Коментари Харесай

На рождения си ден Корнелия Нинова получава папката с третия мандат от президента

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова ще получи досието с третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев в 10 часа на гала на " Дондуков " 2.

Конституцията планува той да бъде получен от парламентарна група, а не от номиниран за министър председател. Затова и Корнелия Нинова, която през днешния ден чества своя 54-и рожден ден, ще вземе досието, като ръководител на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". 

Това е третият и финален вероятен мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание. Той се връчва от президента на определена от него парламентарно показана мощ, откакто първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи обединения в Народното събрание не бяха осъществени.

Първият мандат бе връчен на 5 декември на претендента, излъчен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. Те показаха като претендент за министър-председател проф. Николай Габровски. Той организира срещи с парламентарните групи и на 12 декември показа на президента изпълнен мандат за сформиране на държавно управление. Съставът и структурата на кабинета, препоръчан от проф. Габровски, бяха препоръчани за гласоподаване в Народното събрание на 14 декември, само че не получиха нужната поддръжка.

Така се стигна до връчване на втория изследователски мандат на акад. Николай Денков, номиниран за министър-председател от втората по огромните парламентарна група, тази на " Продължаваме Промяната ". Президентът връчи втория мандат на 3 януари тази година. Николай Денков също направи поредност от срещи с другите парламентарни групи и предложи на Народното събрание декларация с цели за сформиране на държавно управление.

Документът бе отритнат от Народното събрание и акад. Денков върна празна директория на президента на 9 януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР