Лидерът на шведските социалдемократи Стефан Льовен беше преизбран за министър-председател

...
Лидерът на шведските социалдемократи Стефан Льовен беше преизбран за министър-председател
Коментари Харесай

Стефан Льовен преизбран за премиер на Швеция

Лидерът на шведските социалдемократи Стефан Льовен беше избран отново за министър-председател от Народното събрание през днешния ден, поставяйки завършек на седмици неразбория след оставката му предишния месец, само че оставяйки лявоцентристката му коалиция изправена пред усложнение преди парламентарните избори през идната година, осведоми " Ройтерс ".

Льовен, който подаде оставка, откакто загуби избор на съмнение на 21 юни, към момента не е намерил задоволителна поддръжка за приемането на бюджета и разгласи, че ще подаде оставка още един път, в случай че не успее да прокара бюджета си през Народното събрание през есента.

" Аз съм първият, който призна, че това няма да е елементарно ", сподели той на конференция, като добави: " Но аз също съм първият, който споделя: в този момент всички ние би трябвало да допринесем. Никой не може да получи всичко, само че всеки може да получи нещо. "

63-годишният някогашен синдикален началник оглавяваше лявоцентристки кабинет на малцинството от изборите през 2018 година, които доведоха до съвсем отмерено разграничен парламент и огромен триумф за антиимиграционната партия " Шведски демократи ", с които няколко други партии отхвърлят да се занимават.

Льовен трябваше да избегне гласуването с болшинство против него в шведския Риксдаг. Той заобикаля отхвърлянето с два гласа в 349-местния парламент, като един парламентарист разруши партийните редици, с цел да го поддържа.

" Засега държавната рецесия е завършила ", сподели Йонас Хинфорс, професор по политология в университета в Гьотеборг.

" Опозицията може да се почувства по-силна, защото сподели какъв брой нежно е болшинството за държавното управление, само че въпреки това също е явно, че партиите с десен център не командват болшинство. "

Кризата подкопа центъра на центъра, като идващите парламентарни избори се организират по-късно повече от година, през септември 2022 година Но партиите от двата края на политическия набор - някогашната комунистическа лява партия и антиимиграционните шведски демократи - наподобяват да се появи самоуверено.

Доверието в водача на лявата партия Нооши Дадгостар се увеличи в изследванията, защото тя отдръпна поддръжката си за Лофвен и принуди отдръпването на проектите за облекчение на контрола върху наемите.

Междувременно шведските демократи на Джими Акесон помогнаха за свалянето на държавното управление, въпреки и единствено краткотрайно, и насърчиха по-тесни връзки с други десни партии, откакто дълго време бяха третирани като политически парии.

" Изминаха седем изгубени години на неуспехи, " сподели Акесон в тирада пред Народното събрание. " Най-доброто нещо би било новата политическа обстановка да бъде тествана на предварителни избори. Това е единственият метод да се развържат политическите възли в тази страна. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР