Лидерът на Шотландската национална партия в Камарата на общините (долната

...
Лидерът на Шотландската национална партия в Камарата на общините (долната
Коментари Харесай

Шотландия скочи на Англия: вандали!

Лидерът на Шотландската национална партия в Камарата на общините (долната камара на английския парламент) Иън Блекфорд отхвърли съглашението, подписано сред Англия и Европейския съюз по отношение на комерсиалните им връзки след Брекзит, като " акт на стопански вандализъм ".

И  " първата комерсиална договорка в историята, която слага бариери пред бизнеса, вместо да ги отстранява. "

" Ако цялата тази сага за Брекзит в действителност беше обвързвана със суверенитета, тогава шотландският народ не може и няма да бъде отхвърлен от нашето суверенно право на това самоопределяне, " сподели той. " Отричането на демокрацията от тори е позиция, която не може и няма да се задържи. Шотландия ще има правото да избира личното си бъдеще. "

Уестминстърският водач на SNP сподели на Commons: " Сега, когато виждаме мащаба на неприятната договорка за Brexit, въпросът пред шотландския народ е явен - от кой съюз желае да бъде Шотландия? Кое бъдеще ще изберем? Този строшен Brexit Англия или Европейският съюз?

Г-н Блекфорд продължи: " Друг балон от Брекзит, който мощно се нуждае от експлоадиране, е митът, че напускането на Европейски Съюз по някакъв метод ще улесни бизнеса за търговия. Това е безусловно първата комерсиална договорка в историята, която слага бариери пред бизнеса, вместо да ги отстранява. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР